Dokręcanie śrub po większym przebiegu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dokręcanie śrub po większym przebiegu
Warto dokręcać śruby po przebiegu 4-5k? czy odpuścić?
Bo zauważyłem lekkie pocenie uszczelki pod głowicą od góry uszczelki z przodu (wymieniana parę miesięcy temu). Czasem robi się lekko wilgotna widać. Po postoju około 10 minut suchutko. Więc mam dylemat czy dokręcenie śrub będzie miało na to wpływ.
Chciałem po wymianie uszczelki zrobić te parę tysięcy i dopiero znów podkręcić turbinę choć na 1 bar a tu taka heca.. niby nic a denerwuje.
Bo zauważyłem lekkie pocenie uszczelki pod głowicą od góry uszczelki z przodu (wymieniana parę miesięcy temu). Czasem robi się lekko wilgotna widać. Po postoju około 10 minut suchutko. Więc mam dylemat czy dokręcenie śrub będzie miało na to wpływ.
Chciałem po wymianie uszczelki zrobić te parę tysięcy i dopiero znów podkręcić turbinę choć na 1 bar a tu taka heca.. niby nic a denerwuje.
Ostatnio zmieniony pt lip 09, 2010 23:49 przez człek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Założyłem szmacianą i to był błąd. Spróbuję dokręcić, dzięki.
Ogólnie tragedii nie ma ale mnie to irytuje.
Ogólnie tragedii nie ma ale mnie to irytuje.
Ostatnio zmieniony ndz lip 11, 2010 19:41 przez człek, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Nie przesadzajmy z tymi szmacianymi ja mam Erlina i już 70 tys przeżyła , planowąłeś głowicę , ja bym nie dokręcał , możesz mieć przedmuchy na garze dlatego
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Głowica była planowana grandi. Co masz na myśli mówiąc przedmuchy na garze? Dodam, że silnik po wymianie uszczelki nie chodzi jakoś super równo. Osiągi ma w porządku tylko lekko nim trzęsie na jałowym i jakby pyrka sobie być może na trzy gary lekko, trzeba się przysłuchać przy wydechu jak trochę jakby przerywany cykl jest. Dodam, że nic nie dymi nie bierze oleju ani płynu. Może być kompresja na jednym z cylindrów słaba przez to? i czy może to mieć związek z tym lekkim nalotem płynu na uszczelce?
Był tu taki podobny chyba przypadek co użytkownik film na yt miał nakręcony z kamerą na wydechu ale nie potrafię znaleść.
Był tu taki podobny chyba przypadek co użytkownik film na yt miał nakręcony z kamerą na wydechu ale nie potrafię znaleść.
Ostatnio zmieniony pn lip 12, 2010 00:31 przez człek, łącznie zmieniany 3 razy.
mam dokładnie to samo. Jak silnik się rozgrzeje i troszkę go przegonie to na wolnych obrotach nim telepie, a z wydechu słychać tak jak by przerywał. Puknięcie w gaz daje taki efekt że przez jakąś sekundę chodzi ok a później jest to samo. Uszczelkę próbowałem dokręcić po 1000km od wymiany, niestety żadnej śruby nie dałem rady ruszyć :/człek pisze:Głowica była planowana grandi. Co masz na myśli mówiąc przedmuchy na garze? Dodam, że silnik po wymianie uszczelki nie chodzi jakoś super równo. Osiągi ma w porządku tylko lekko nim trzęsie na jałowym i jakby pyrka sobie być może na trzy gary lekko, trzeba się przysłuchać przy wydechu jak trochę jakby przerywany cykl jest. Dodam, że nic nie dymi nie bierze oleju ani płynu. Może być kompresja na jednym z cylindrów słaba przez to? i czy może to mieć związek z tym lekkim nalotem płynu na uszczelce?