Jaki olej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Castrol w AAZ-ecie da radę tak samo, jednak nie porównuj jazdy 75-konnym (czy też z jakimś tam bonusem) turbodieslem do jazdy OS-wej ,andrew.zbyrko pisze:mettenos, hmm, do tej pory motul daje rade w moim starym AAZ-ecie, chociarz lekko nie ma, temp oleju oklice 120st prze kilkanaście/dziesiąt km, przy pełnym bucie
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 23:47 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Czeka mnie wymiana oleju ( ALH , 270 tys na blacie ) ubyło ok. 0,7l wczeczesniej jezdzil na LL. Mysle nad mobilem 5w30 xe dlatego ze mam dojscie do tanszego no i jako jedyny z mobila pakowny jest w 5l. zostaje na ewentualne dolewki. ale czy nie bedzie go zjadal za szybko?? Moze odrazu wlac 5w50 ? Pozdrawiam
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
barx pisze:moze ktos mi powie jaki olej kupic i nalac do glofa 4 1.9 tdi-AXR-100PS
2003r, 167000km????/
prosze o rade.
czytac ze zrozumieniem umie? o olejach zostala napisana juz encyklopedia na forum. 5w40 norma 505.01 lub 5w30 507.00. inne nie sa przewidziane do konca technicznej smierci silnika. producent do wyboru. kup se motula i bedzie dobrze.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
jaki olej
wiem ze napisano encyklopedie na ten temat ale szybciej jest napisac o tym i dostac sensowna odp...........
wszystkie dane podałem ipodam jeszcze raz;mk4 1.9 tdi-AXR-100ps-2003r-167000km,
NACZYTAŁEM SIE WIELE O OLEJACH I MAM DOSYC DLATEGO TERAZ PISZE TUTAJ.
SŁYSZAŁEM ZE DO SILNIKÓW PO 2002r LEJEMY JAKIS INNY OLEJ(LEPSZY PONOĆ I Z LONGLIFE SEREWIS) ALE CZY TO PRAWDA??????????
NO WŁAŚNIE........
WIEC OCZEKUJE KONKRETNEJ ODPOWIEDZI!!!!!!!!!!!!!!!1
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC
wszystkie dane podałem ipodam jeszcze raz;mk4 1.9 tdi-AXR-100ps-2003r-167000km,
NACZYTAŁEM SIE WIELE O OLEJACH I MAM DOSYC DLATEGO TERAZ PISZE TUTAJ.
SŁYSZAŁEM ZE DO SILNIKÓW PO 2002r LEJEMY JAKIS INNY OLEJ(LEPSZY PONOĆ I Z LONGLIFE SEREWIS) ALE CZY TO PRAWDA??????????
NO WŁAŚNIE........
WIEC OCZEKUJE KONKRETNEJ ODPOWIEDZI!!!!!!!!!!!!!!!1
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja leje tylko gula i bede lal gulfa
1. Jest tani koło 70 zł
2.Jest rozlewany w Holandii a nie w Polsce jak wiekszosc mobili castroli
3. Spełnia normy vw
A z olejami to jest tak , że wiiekszosć mobile catrole sa przereklamowane i wszytko jest robione w rafinerii w Polsce.
Wypowiem się jeszcze co do motula , motul taki sam olej jak moboil czy lotos , dlaczego jest taki popularny? bo jest reklamowany na wszystkich forach , jest bardzo dobry bo to olej wyscigowy, to cały mit tego oleju bo to olej wyścigowy , jak jest na wyścigach to musi być nejlepszy , to jest na tej zasadzie w aucie mam motul a w kuchni kujawski , jaki jest dobry olej - taki który spelnia jakies normy. Pracowalem na rozlewni oleju i troche o tym wiem. Castrol - taki sam olej kupicie w bance na BP na gdzie tu różnca reklama reklama i jeszcze raz reklama. A wszyscy co pisza leje motula bo jest the best i najs super to mnie smieszą tak samo jak to Castrola
Następna głupota zalewanie mk II III IV już widziałem 15w40
bo olej jest gęsty ale już nikt nie mówi że
1. Jest tani koło 70 zł
2.Jest rozlewany w Holandii a nie w Polsce jak wiekszosc mobili castroli
3. Spełnia normy vw
A z olejami to jest tak , że wiiekszosć mobile catrole sa przereklamowane i wszytko jest robione w rafinerii w Polsce.
Wypowiem się jeszcze co do motula , motul taki sam olej jak moboil czy lotos , dlaczego jest taki popularny? bo jest reklamowany na wszystkich forach , jest bardzo dobry bo to olej wyscigowy, to cały mit tego oleju bo to olej wyścigowy , jak jest na wyścigach to musi być nejlepszy , to jest na tej zasadzie w aucie mam motul a w kuchni kujawski , jaki jest dobry olej - taki który spelnia jakies normy. Pracowalem na rozlewni oleju i troche o tym wiem. Castrol - taki sam olej kupicie w bance na BP na gdzie tu różnca reklama reklama i jeszcze raz reklama. A wszyscy co pisza leje motula bo jest the best i najs super to mnie smieszą tak samo jak to Castrola
Następna głupota zalewanie mk II III IV już widziałem 15w40
bo olej jest gęsty ale już nikt nie mówi że
Ostatnio zmieniony pn cze 14, 2010 17:14 przez grandi, łącznie zmieniany 2 razy.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;