mTDI brak mocy i pare innych.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
mTDI brak mocy i pare innych.
Witam w tamtym tygodniu mój AAZ wyzionął ducha i pękła podpora wału, ale nie o tym.
Długo zastanawiałem się nad mTDI i jest, ale ze 100 konnego aaz został taki jaki był po wyjezdzie z fabryki, stracił moc i przyspieszenie w dodatku na wolnych obrotach czsto faluje tzn nie trzyma rownych. jeszcze jedno jak rozwiazac grzanie swiec bo w tdi grzeją krotko albo w ogóle a aaz lubi długie grzanie.
Długo zastanawiałem się nad mTDI i jest, ale ze 100 konnego aaz został taki jaki był po wyjezdzie z fabryki, stracił moc i przyspieszenie w dodatku na wolnych obrotach czsto faluje tzn nie trzyma rownych. jeszcze jedno jak rozwiazac grzanie swiec bo w tdi grzeją krotko albo w ogóle a aaz lubi długie grzanie.
Do m-tdi musisz przygotować sobie odpowiednią pompę wtryskową, trzeba przerobić dźwignę korektora dawki, regulator obrotów, wyprzedzacz kąta wtrysku, zaopatrzyć się w tłokorozdzielacz i falę od bezpośredniego wtrysku.
Chyba najłatwiej by było kupić pompę od fiata 2.5 i po prostu przerzucić bebechy do twojej pompy.
Chyba najłatwiej by było kupić pompę od fiata 2.5 i po prostu przerzucić bebechy do twojej pompy.
Ostatnio zmieniony śr maja 26, 2010 22:29 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja akurat ma z Cromy 11mm ale Iveco ,VW 12, Kia , Rover/ land ,Opel , Toyota itd niektóre z tych pomp tylko zakładasz i mykasz koszt do ok 1000PLNt0mal pisze:Cromy, albo ducato, zależy co będzie Ci łatwiej przerobić, ja bym brał raczej od ducato.
[ Dodano: 27 Maj 2010 20:23 ]
ja mykałem ok 170km/h i to nie był koniecIRAS AAZ pisze:Musisz sie kolego przyzwyczaic do zamulonego typu jazdy,mam to samo M-TDI mam 1mies i wracam do TD bo to jest niewypał a ja nie umie tak wolno jezdzic 140km/h max