Wyciek oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek oleju
Sprawa jest taka, że została splanowania głowica i wymieniona uszczelka pod głowicą lecz po paruset kilometrach zauważyłem dzisiaj wyciek z tyłu silnika na samym rogu po prawej stornie (patrząc od dołu/tyłu silnika) . I teraz zastanawiam się jak sprawdzić czy jest to wyciek z simera czy z uszczelki? bo między kołem pasowym a głowicą jest metalowa osłona, która od strony koła jest sucha, zaź jak dotknę palcem głowicy około 1-2cm nad połączeniem głowicy z blokiem to głowica jest umazana z oleju.
Co jest bardziej prawdopodobne? poszedł nowy simer? czy akurat w tym punkcie nowa uszczelka?
Co jest bardziej prawdopodobne? poszedł nowy simer? czy akurat w tym punkcie nowa uszczelka?
Ostatnio zmieniony śr maja 26, 2010 19:23 przez człek, łącznie zmieniany 3 razy.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
jakiej firmy był zimer , ja bym stawiał na uszczelkę
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
No ja też stawiam na uszczelkę,ale tą pod pokrywą.
Podejrzewam,że długo po remoncie nie śmigasz,więc nawet kiepski uszczelniacz wałka nie puściłby,a głowica po obróbce i na uszczelce Reinza też powinna trzymać.
Być może ten fragment uszczelki nad pierwszą panewką skręcił się i puścił
[ Dodano: 26 Maj 2010 20:48 ]
Myślę,że głowica na nowych szpilkach...
Podejrzewam,że długo po remoncie nie śmigasz,więc nawet kiepski uszczelniacz wałka nie puściłby,a głowica po obróbce i na uszczelce Reinza też powinna trzymać.
Być może ten fragment uszczelki nad pierwszą panewką skręcił się i puścił

[ Dodano: 26 Maj 2010 20:48 ]
Myślę,że głowica na nowych szpilkach...

Ostatnio zmieniony śr maja 26, 2010 20:47 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, szpilki nowe, też reinza.
Dziwi mnie to, że TYŁ głowicy powyżej uszczelki gł. jest suchy, tylko na rogu jest mokry i tam gdzie dotknąłem palcem powyżej uszczelki od strony koła wałka (z boku). Chyba nic innego mi nie pozostaje jak ściągnąć koło i zobaczyć czy w tamtych okolicach nie ma wycieku... sam tego nie zrobię więc znów do mechanika będę musiał pojechać..
[ Dodano: 26 Maj 2010 21:00 ]
Dziwi mnie to, że TYŁ głowicy powyżej uszczelki gł. jest suchy, tylko na rogu jest mokry i tam gdzie dotknąłem palcem powyżej uszczelki od strony koła wałka (z boku). Chyba nic innego mi nie pozostaje jak ściągnąć koło i zobaczyć czy w tamtych okolicach nie ma wycieku... sam tego nie zrobię więc znów do mechanika będę musiał pojechać..
[ Dodano: 26 Maj 2010 21:00 ]
Mówisz o uszczelce pokrywy tak?Michaś_1977 pisze: Być może ten fragment uszczelki nad pierwszą panewką skręcił się i puścił![]()
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Możesz.człek pisze:mogę gumową założyć czy może wymiary są różne.
Ja założyłem ELRING i jestem zadowolony,bo nawet jak zdejmę pokrywę,to zakładam ponownie stara uszczelkę,a korkowa w kawałkach zawsze była

Mam spokój z wyciekami prawie od roku

[ Dodano: 26 Maj 2010 22:00 ]
Miej na uwadze,że nie pasuje od 1,9D/TD