Prędkościomierz i wskaźnikiem paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
jezu, brzmi mi to wszystko jak jakaś masakra... w życiu bym nie dotarł do tego co padło no ale jestem amatorem
u mnie najpierw padł wskaźnik od temperatury silnika, później wskaźnik od poziomu paliwa raz pokazywałł dobrze, raz spadał do zera, a teraz na zakręcie włącza m się rezerwa a na prostej wskaźnik podnosi się no i oczywiście prędkościomierz nie działa jak przyśpieszam, a jak lece bez gazu to mi czasem pokazuje prawidłowo ale w większości jednak skacze...
'
możecie napisać od czego tu zacząć?? THX!
u mnie najpierw padł wskaźnik od temperatury silnika, później wskaźnik od poziomu paliwa raz pokazywałł dobrze, raz spadał do zera, a teraz na zakręcie włącza m się rezerwa a na prostej wskaźnik podnosi się no i oczywiście prędkościomierz nie działa jak przyśpieszam, a jak lece bez gazu to mi czasem pokazuje prawidłowo ale w większości jednak skacze...
'
możecie napisać od czego tu zacząć?? THX!
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czy wielokrotnie niedziałający prędkościomierz, licznik kilometrów oraz wskaźnik paliwa wychylający się na zakręcie to przyczyny problemu w kostce, a może samego licznika? bo z takimi opiniami spotkałem się najczęściej.
gość na rakowej [wroc] wymienił mi całą wiązkę kabli które zgniły wziął 80,- i wskaźniki działają
dzięki chopy!
dzięki chopy!
No dokładnie, kolega ma identyczną usterkę co ja w swoim. Podstawowe przyczyny są 3, jest uszkodzony impulsator w skrzyni biegów, kostka która jest podłączona do impulsatora lub któryś z jej pinów, ewentualnie jest gdzieś uszkodzona wiązka elektryczna która odchodzi od impulsatora.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chciałem sprawdzić czy to może sam licznik, ale na innym nie mogę odpalić. Chyba pozostaje mi wizyta u elektryka, a może podłączyć się pod kompa i pokaże jakieś błędy?
Zgadzam sie z Toba Sam taki czujnik wymienialem. Impulsatorem się go nazywa. Na allegro nie kosztują tyle, a działają tak samo dobrze