Witam
Mam problem z silnikiem. Wczoraj jadać do pracy odczułem że inaczej chodzi silnik.
Wracając do domu na parkingu zgasł mi silnik. Chciałem ponowne uruchomić silnik bez żadnych skutków. Dziś chciałem też uruchomić ale się nie udało. Przy włączonej stacyjce świeci mi się kontrolka od oleju a jak kręcę silnik ta kontrolka mruga. Zdjąłem pokrywę zaworów, wałem się kręci i zawory też się ruszają.
I nie wiem co może być. Czekam na jakąś radę.
Problem z 1z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mobi65
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Problem z 1z
adam.g pisze:Witam
Mam problem z silnikiem. Wczoraj jadać do pracy odczułem że inaczej chodzi silnik.
Wracając do domu na parkingu zgasł mi silnik. Chciałem ponowne uruchomić silnik bez żadnych skutków. Dziś chciałem też uruchomić ale się nie udało. Przy włączonej stacyjce świeci mi się kontrolka od oleju a jak kręcę silnik ta kontrolka mruga. Zdjąłem pokrywę zaworów, wałem się kręci i zawory też się ruszają.
I nie wiem co może być. Czekam na jakąś radę.
paliwo dochodzi ? sprawdz filtr , no i czy zaworek N109 dziala to na poczatek
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Podłącz +na krótko bezpośrednio z akuadam.g pisze:Dziś sprawdzę ten zawór N109
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Kolego jak mam to sprawdzić?munior pisze:Podłącz +na krótko bezpośrednio z akuadam.g pisze:Dziś sprawdzę ten zawór N109
Który kabelek mam podłączyć. Bo nie mam zielone pojęcia.
[ Dodano: 20 Maj 2010 12:11 ]
Zaworek n109 cyka za zapalonym zapłonie.
Obstawiam że poszedł klin na wale korbowym
Jak mogę sprawdzic klin czy nie jest zerwany?