Silnik 1.9D AEF -problem z imobilajzerem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik 1.9D AEF -problem z imobilajzerem
Mam taki problem. Przełożyłem do VW Caddy pickup silnik od Skody Felicji, ten sam model AEF. Niestety po przekładce silnik nie odpala. Zaworek w pompie Lukasa nie puszcza paliwa na wtyski, po włączeniu zapłonu nie słychać wogóle otwarcia tego zaworka.
Chyba coś nie tak jest z imobilajzerem, ale przy przekładce kluczyka ani kostki od immo nie ruszałem. Czy można to jakoś obejść, lub co jeszcze mam przełożyć od "dawcy" silnika żeby załapało?
Chyba coś nie tak jest z imobilajzerem, ale przy przekładce kluczyka ani kostki od immo nie ruszałem. Czy można to jakoś obejść, lub co jeszcze mam przełożyć od "dawcy" silnika żeby załapało?
Sprawa wygląda tak: jutro podjade do serwisu VW w Niemczech z dowodem rejestracyjnym i kluczykiem i spróbuje otrzymać PIN. Znajomy mechanik ma dobry komputer i zaprogramuje mi immo.
Jeżeli się nie uda, to jest możliwość wypięcia samej kostki i wysłania do odczytania?
Bo mam obie kostki immo, w swoim aucie i ta druga od silnika który mam teraz włożony.
Jeżeli się nie uda, to jest możliwość wypięcia samej kostki i wysłania do odczytania?
Bo mam obie kostki immo, w swoim aucie i ta druga od silnika który mam teraz włożony.
Nie wiem czy od ręki dostaniesz PIN, chyba muszą zapytanie zrobić i dostaną tylko kod jednorazowy, który mogą sami wykorzystać - Ty mógłbyś znając datę ważności i nr dealera przeliczyć go na PIN, ale ASO może nie dać rady
Ja bym wysyłał Twojego immoboxa do odczytania - podpytaj tylko do kogo, żeby zrobił to jak trzeba.
Ja bym wysyłał Twojego immoboxa do odczytania - podpytaj tylko do kogo, żeby zrobił to jak trzeba.