w benzyniaku za 250zł mam wymieniony kpl. rozrząd łącznie z robocizną

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
O ile masz pewność że przebieg nie był cofany, oraz że rzeczywiście wymieniono to wszystko, to nie musisz nic wymieniać. Jeśli natomiast kupiłeś to auto niedawno, to dla świętego spokoju wymieniłbym sam wszystko i miał pewność. Ja polecam wymianę pompy wody przy każdej wymianie rozrządu. Zasadniczo zalecam wymiany - pierwszy raz po 90kkm, potem co 60kkm.rosiak pisze:Witam mam pytanko posiadam golfa 4 tdi 90 km 2000 przejechane 165000 i mam małe pytanka :
1)Przy 151000 został wymienionuy rozrząd, pompa wodna oraz wszystkie napinacze, czy teraz muszę znowu to wszystko wymieniac ??
2) Co ile wymienia się rozrząd a co ile rozrząd wraz z pompą wodną i napinaczami ??
No to zaufaj doświadczeniu... Taki zestaw na prawdę 120 tys km wytrzyma (a mój przykład pokazuje iż dużo, dużo więcej... ale z niego proszę raczej przykładu nie braćtjwasiak pisze:Zawsze stosuje dobre markowe, często wręcz oryginalne części...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości