takMarcin997 pisze:Znaczy się wskaźnika Boost?
Mk2 TD 1V problem z turbem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Marcin997
- Użytkownik
- Kontakt:
no to mam mam
Wiele się naczytałem że zanim się pokręci to wskaźnik kupić...
Więc kupiłem... Dokładnie to ten kupiłem
http://allegro.pl/item1016664023_wskazn ... gauge.html
[ Dodano: 03 Maj 2010 22:02 ]
Dawka poszła w górę... Tak że kopci ładnie, i ładnie idzie.. tylko wynikł problem mały... Otóż jak kręciłem tym pręcikiem ze sprężynką aby zmniejszyć obroty, to całkiem się wykręcił...
no a tam mało miejsca jest żeby jakoś trafić spowrotem... czy cus.. Moge to tak zostawić? czy raczej nie.... Jutro zabiore się za dalszą część przygód z ciśnieniem turba.
Zrobie tak jak kolega arwam, napisał... Czyli że pod koniec regulacji dopiero zacznie podnosić ciśnienie... Więc spróbuje...
[ Dodano: 05 Maj 2010 19:43 ]
Już wszystko jasne co do turba... Jest tak jak pisał arwam,

http://allegro.pl/item1016664023_wskazn ... gauge.html
[ Dodano: 03 Maj 2010 22:02 ]
Dawka poszła w górę... Tak że kopci ładnie, i ładnie idzie.. tylko wynikł problem mały... Otóż jak kręciłem tym pręcikiem ze sprężynką aby zmniejszyć obroty, to całkiem się wykręcił...

Zrobie tak jak kolega arwam, napisał... Czyli że pod koniec regulacji dopiero zacznie podnosić ciśnienie... Więc spróbuje...
[ Dodano: 05 Maj 2010 19:43 ]
Już wszystko jasne co do turba... Jest tak jak pisał arwam,
I tak się stało.. Dzisiaj podniosłem ciśnienie do 1.1 Bara, tylko niepokoi mnie to, że normlanie jak jade to turbo nie łąduje, to norma, wiem, ale chodzi o to że jak cisne to ciśnienie stoi na 0.7 bara i tak do 4 tys obrotów, dopiero od 4 tysięcy obr powoli podchodzi do 1 bar, stając na 1.1 przy końcu obrotów... To tak ma być??arwam pisze:dopiero pod koniec regulacji zacznie podnosić ciśnienie