MK2 1.6 D szybko łapie temperaturę / nie działa wentylator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MK2 1.6 D szybko łapie temperaturę / nie działa wentylator
Witam serdecznie!
Posiadam golfa MK2 1,6 diesel. Mam taki problem: golfik bardzo szybko łapie temperaturę. Do niedawna na nic to nie wpływało ale w czwartek wskazówka osiągnęła maximum, zapaliła się czerwona dioda, a po otwarciu maski z silniczka wentylatora wydobywał się dym. Mam wątpliwości do: czujnika temperatury i silniczka wentylatora.
Ktoś może pomóc mi w tym temacie?
Z góry dziękuję
Posiadam golfa MK2 1,6 diesel. Mam taki problem: golfik bardzo szybko łapie temperaturę. Do niedawna na nic to nie wpływało ale w czwartek wskazówka osiągnęła maximum, zapaliła się czerwona dioda, a po otwarciu maski z silniczka wentylatora wydobywał się dym. Mam wątpliwości do: czujnika temperatury i silniczka wentylatora.
Ktoś może pomóc mi w tym temacie?
Z góry dziękuję
Diesel Power!!!
- Balugass
- Użytkownik
- Kontakt:
babel1987, najpierw znajdz przyczyne czemu tak sie szybko grzeje??płyn jest??moze termostat sie przyciął??cisnienie w układzie jest??co do wentylatora to podłacz go na krótko i zobacz czy bedzie sie krecic jezeli tak to czujnik do wymiany
mój były variancik ---> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=214025
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
Sprawdz czy termostat jest ok-rozgrzej silnik do temperatury eksploatacyjnej(90 stopni),jeżeli dolny wąż od chłodnicy będzie zimny to masz winowajcę(nie otwiera się),co do silniczka wentylatora to odepnij wtyczkę od włącznika termicznego w chłodnicy i zmostkuj czerwony ( + ) z czerwono- białym ( 1 bieg ) albo czerwono-czarnym ( 2 bieg )
-
- Nowicjusz
Dzięki Łuki_79, za linka
...i za poradę.
...i za poradę.
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2010 22:26 przez babel1987, łącznie zmieniany 1 raz.
Diesel Power!!!
- xxxGlaDxxx
- ...
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Tylko zobacz czy masz 1 czy 2 pinowy wentylator orginalny czujnik wentylatora - ten w chlodny placilem 54 zł
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;