110 km -> podczas jazdy zgasl, puscil chmure dymu i finit
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- reaper1986
- Nowicjusz
- Kontakt:
- reaper1986
- Nowicjusz
- Kontakt:
reaper1986, wrzuć wtryskiwacze na próbnik zwłaszcza jeśli pod podczas próby odpalenia silnik postukuje i obserwuj przewód powrotny z pompy wtryskowej do filtra czy nie ma w nim powietrza podczas gdy w zasilającym go nie ma . jeśli w powrotnym będzie a w zasilającym nie to masz zawieszone wtryskiwacze. w TDI nie masz nurników w króćcach i taki jest właśnie tego efekt.
jeśli rozrząd jest w porządku to ja obstawiam właśnie zawieszone wtryskiwacze lub bardzo marnej jakości paliwo.
wiem co to znaczy bo kiedyś jeszcze jak miałem AAZ to przy przesiadce na pompę 11mm przerabiałem właśnie identyczny efekt.
ciemny dym podczas kręcenia a jak załapał to odrazu gasł z tym że w TD strasznie sietłucze.
a w TDI trzeba siędść wsłuchać chyba że w trakcie pracy motlum paliwa sięw garach ngromadziło i jak zacznie sie nagle spalać to silnik siętłucze jakby miał się za moment rozlecieć
najpierw sprawdź rozrząd. jak tu jest OK to wtryski na wierzch i do pompiarza na próbnik je podrzucić.
podczas sprawdzania mają wydawać ostry skrzypiący dźwięk
jeśli rozrząd jest w porządku to ja obstawiam właśnie zawieszone wtryskiwacze lub bardzo marnej jakości paliwo.
wiem co to znaczy bo kiedyś jeszcze jak miałem AAZ to przy przesiadce na pompę 11mm przerabiałem właśnie identyczny efekt.
ciemny dym podczas kręcenia a jak załapał to odrazu gasł z tym że w TD strasznie sietłucze.
a w TDI trzeba siędść wsłuchać chyba że w trakcie pracy motlum paliwa sięw garach ngromadziło i jak zacznie sie nagle spalać to silnik siętłucze jakby miał się za moment rozlecieć
najpierw sprawdź rozrząd. jak tu jest OK to wtryski na wierzch i do pompiarza na próbnik je podrzucić.
podczas sprawdzania mają wydawać ostry skrzypiący dźwięk
- reaper1986
- Nowicjusz
- Kontakt:
dzieki za kolejna sugestie zaraz bedzie podpinka pod vaga i zobaczymy co dalej
a co do paliwa to leje tylko na orlenie paliwo..tzn u siebie w pracy
[ Dodano: 27 Kwi 2010 22:56 ]
okazalo sie-> rozrzad przeskoczyl mi o 2 zeby :/ okazalo sie ze kolo zebate na wale sie spierdzielilo :/ modle sie zeby tylko korbowod nie ucierpial...jutro rano lot na kanal
a co do paliwa to leje tylko na orlenie paliwo..tzn u siebie w pracy
[ Dodano: 27 Kwi 2010 22:56 ]
okazalo sie-> rozrzad przeskoczyl mi o 2 zeby :/ okazalo sie ze kolo zebate na wale sie spierdzielilo :/ modle sie zeby tylko korbowod nie ucierpial...jutro rano lot na kanal