wymiana alternatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana alternatora
Witam mam problem z ładowaniem w swoim golfie MK2 1.6 diesel. Przeczyściłem wszystkie możliwe masy wymieniłem regulator napięcia wraz ze szczotkami i nic nie pomogło co w takim bądź razie może być przyczyna braku ładowania. Czy możliwa jest wymiana alternatora na alternator z benzyny również od golfa Mk2? Na właczonym silniku łądowanie jest 12.5
tak myślałem że to diody. oczywiście badałem po czasie dogrzewania świec. ok dzięki za pomoc napisze co i jak wyszło po wymianie alternatora.
[ Dodano: 04 Maj 2010 23:58 ]
Witam mam pytanko jakie powinno byc prawidłowe ładowanie w golfie mk2 1.6 diesel? Bo wymieniłem alternator w którym miałem ładowanie 12,5 na alternator z benzyniaka tylko że zmieniłem obudowy i dalej ładowanie jest w okolicach 12.5 a po tygodniu jazdy z włączonym radiem akumulator pada. Czy jest możliwe że akumulator jest padnięty i do wymiany a alternator ładuje dobrze?
[ Dodano: 04 Maj 2010 23:58 ]
Witam mam pytanko jakie powinno byc prawidłowe ładowanie w golfie mk2 1.6 diesel? Bo wymieniłem alternator w którym miałem ładowanie 12,5 na alternator z benzyniaka tylko że zmieniłem obudowy i dalej ładowanie jest w okolicach 12.5 a po tygodniu jazdy z włączonym radiem akumulator pada. Czy jest możliwe że akumulator jest padnięty i do wymiany a alternator ładuje dobrze?