spawanie dwumasu

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

richi9
Mały gagatek
Mały gagatek

spawanie dwumasu

Post autor: richi9 » ndz kwie 18, 2010 22:18

Słyszałem iż można koło dwumasowe zespawać , jak to jest i z czym to sie wiąże. Co przemawia za a co przeciw. Silnik AUY ...
Przeciw pewnie zużycie poduszek silnika i skrzyni.

ZbyszekGolf
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ZbyszekGolf » ndz kwie 18, 2010 22:20

Witam nie powinno sie spawac koła dwumasowego bo jak nie wytrzyma to moze narobic wiele szkód np w postaci uszkodzonej obudowy sprzęga uszkodzonej skrzyni jak bym wymienił na nowe lub jak kto woli regenerowane ale sprzęgła powinno się kupować nowe

Awatar użytkownika
kuchosz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kuchosz » ndz kwie 18, 2010 22:22

chcialem tez tak zrobic tylko zaczalem sie obawiac o panewki bo moj dwumas sie sakntowal- z jedjen strony byl luz pol cm. a z drubiej tarl o kolo zamachowe.
ja poprostu zmienilem na zamiennik VALEO ze sztywnym kolem zamachowym i sprezynkami w tarczy sprzeglowej.
jak nawet odwazysz sie zespawac dwumas to musisz zalozyc tarcze ze sprezynkami.
pozdrawiam

arwam

Post autor: arwam » ndz kwie 18, 2010 22:31

richi9, można coś takiego kołkować i skręcić ale nie spawać bo jak się rozleci to możesz odrazu zacząć szukać innej skrzyni biegów jak masz skrzynię 6gang to ceny zaczynają się od 1500 wzwyż

Awatar użytkownika
Jaaro
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Jaaro » pn kwie 19, 2010 10:40

ZbyszekGolf pisze:Witam nie powinno sie spawac koła dwumasowego bo jak nie wytrzyma to moze narobic wiele szkód np w postaci uszkodzonej obudowy sprzęga uszkodzonej skrzyni jak bym wymienił na nowe lub jak kto woli regenerowane ale sprzęgła powinno się kupować nowe
Hej,

nigdy w życiu regenerowanego sprzęgła !!! Ja do T4 kupiłem po regeneracji dwumas ze sprzęgłem i zrobiłem jakieś 30.000km i znowu sie odzywa. Lipa straszna. Polecam tylko nowe. Ja za regeneracje + wymiana zapłaciłem coś koło 1400 PLN (T4 2.5 TDI ACV) a nowe kosztowało 1800 PLN z wymianą jakieś 2200 PLN. Jak chcesz pojeździć autem dłużej to kup tylko nówkę.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”