Problemy z odpalaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy z odpalaniem
witam
przejechaem juz 11.000 i zauwazylem ze coraz gorzej mi odpala, szczegolnie jak stal cala noc.. Dodam przebig 308 tys:)
z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej, rozumiem ze jak mrozy byly to mogly byc lekkie klopoty z odpalaniem, ale teraz... nawet do garazu wstawiam...
Mianowicie przekrecam stacyjke ... az zgasna kontrolki ktore musza.. i nie chce mi odrazu odpalic, krece i krece tak z 8 sekund i dlawi sie przez 3-6 sekund i odpala, przez piewsze 30 sek chodzi jak"czołg"..
Aku mam nowy rozrusznik wporzadku.. wiec moze siwece??
moze wtryski??
może paliwo kiepskie??
Mieliscie taki problem... Jakies rady??
przejechaem juz 11.000 i zauwazylem ze coraz gorzej mi odpala, szczegolnie jak stal cala noc.. Dodam przebig 308 tys:)
z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej, rozumiem ze jak mrozy byly to mogly byc lekkie klopoty z odpalaniem, ale teraz... nawet do garazu wstawiam...
Mianowicie przekrecam stacyjke ... az zgasna kontrolki ktore musza.. i nie chce mi odrazu odpalic, krece i krece tak z 8 sekund i dlawi sie przez 3-6 sekund i odpala, przez piewsze 30 sek chodzi jak"czołg"..
Aku mam nowy rozrusznik wporzadku.. wiec moze siwece??
moze wtryski??
może paliwo kiepskie??
Mieliscie taki problem... Jakies rady??
Ostatnio zmieniony sob mar 27, 2010 19:21 przez giet, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
He he ja mialem identyczny objaw gdy padla mi kostka stacyjki.. tez sie musialem nameczyc by go odpalic, krecilem, krecilem z butem na gazie az zalapal, poskakal z minute i wio do magika.. tyle ze u mnie od zalazka do wymiany trwalo to tylko 2 weeki.. Sprawdz swiece, bezpiecznik od swiec, przekaznik..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Dokladnie, moze powietrze lapie..ryba_71 pisze:Może to głupie, ale czasami ON może uciekać pomiędzy wtryskiwaczami a pompą. U mnie tak było z uciekaniem wężykiem powrotu i się zapowietrzał. Po skróceniu wężyków i założeniu na wtryskiwacze jak ręką odją. Radzę sprawdzić nic to przeciesz nie kosztuje.
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
PROBLEM Z ODPALENIEM GOLFIK3 1,9 TDI 90KM
WITAM ja mam taki problem najpierw załaczyłem alarm po 8 godzinch nie mogłem go wyłaczyc jak juz wyłaczyłem odpalił a jak juz go zgasiłem proba ponownego odpalenia po kilku razach odpalił az wkoncu po zgaszeniu nie odpalił usunołem tan auto alarm ale jest to samo no i doszedłem ze w kablu ktory idzie do pompy paliw a dokładnie do tego elektro zaworu nie ma pradu nie mam schematu niewiem jak to zrobic co sie mogło stac czy to idzie przez jakis przekaznik ??? moze on nie działa nie odpala kreci proboje załapac ale nie chce
mam taki sam problem jak kolega maras 83, tez raz pali raz nie, bardzo denerwujaca sprawa gdyz nie ma regoly nieraz krece az aku siadzie i nic. Doszedlem do tego elektro zaworka odcinajacego doplyw paliwa-jak podlacze prowizorycznie do aku to pali za kazdym razem. Ostatnio sprawdzalem z droga osoba ten zaworek czy jest prad; jest tak jak wlacze zaplon to zaworek otwiera (jest prad), jak przekrece kluczyk na rozruch to w tedy zaworek sie zamyka (nie ma pradu) moge krecic silnikiem i nic zero odzewu. I wlasnie teraz nie wiem co spr kostke stacyjki, moze jakis bezpiecznik czy cos. Jezeli ktos sie orjetuje co i jak to bylbym bardzo wdzieczny za pomoc.