1,6TD w MK2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1,6TD w MK2
lTo normalne że dopiero od 2300 RPM zaczyna sie zbierać? PRzy ilu sie włącza turbina? Przy ilu jest maksymalny moment obrotowy. Kupiłem diesla z myślą o przyzwoitym przyśpieszaniu od 1500 RPM a tu lipa, zbiera sie jak benzyna z turbem. Przed 2300 jest naprawde mulasto, dużo gorzej niż w poprzednim 1,3 CL
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
może masz trupa silnik ... bo od 1800 powinien się zbierać a od 2500 powinien mieć odejscie. Weź dogadaj się z kimś z forum co ma w przyzwoitym stanie i sobie porównaj, bo ja jeździłem 1,3 i 1,6TD i nie mamy czego porównywac...
teraz jeżdżę 1,9D - bez doładowania i też jestem zadowolony ale tu działa też pojemność...
teraz jeżdżę 1,9D - bez doładowania i też jestem zadowolony ale tu działa też pojemność...
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
masz dobre autko powinno ci sie zbierac wlasnei od takich obrotow bo wtedy turbinka zaczyna konkretnei papowac. od 1500 raczej nie przygazujesz ale nei musisz zmieniac begu na nizszy bo delikatnei wciskajac spokojnei pojedziesz na wyzszym to jest zaleta.
przed 2300 jest gorzej bo to normalne dla tego silnika w benzynce idzie od dolu ale idzie wolno do samej gory a tu masz nagly skok i to trzeba wykorzystac. niedosc ze nei musisz tak czesto zmieniac biegu to pali ci mniej a jak chcesz kogos smignac to deptasz bardziej i wtedy masz powera
przed 2300 jest gorzej bo to normalne dla tego silnika w benzynce idzie od dolu ale idzie wolno do samej gory a tu masz nagly skok i to trzeba wykorzystac. niedosc ze nei musisz tak czesto zmieniac biegu to pali ci mniej a jak chcesz kogos smignac to deptasz bardziej i wtedy masz powera