Wyje cos z przodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- araskowalczyk
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wyje cos z przodu
Od jakiegos czasu ok 2 miechów wyje mi cos z przodu wraz z przyspieszaniem nasila sie, jak wrzucam na luz także, nie ma znaczenia czy skrecam czy jade na wprost cały czas słychac wycie jednostajne które sie nasila wraz z predkoscią, dlatego wykluczłem łozyska kół. mechanik stwierdzil ze to mechanizm różnicowy pada?? jesli sie zgadzacie z tym to powiedzcie co lepiej sie opłaca naprawiac mechanizm czy wymienic całą skrzynie??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2397984#2397984
- araskowalczyk
- Nowicjusz
- Kontakt:
- araskowalczyk
- Nowicjusz
- Kontakt:
- araskowalczyk
- Nowicjusz
- Kontakt:
nie wiem czy nie zaczeło mi sie te wycie własnie odkad wpadłem w poslisg i uderzyłem w kraweznik prawym kolem w wyniku czego ugiał sie wachacz i felga pogieła sie, z oponą nic sie nie stało i tak pomyslałem czy w wyniku tego uderzenia siła nie przeszła własnie przez przegub i półos do mechanizmu roznicowego i mogło uszkodzic łozysko, albo ogólnie czy te uderzenie nie ma własnie czegos wspólnego z tym wyciem
[ Dodano: 04 Mar 2010 22:16 ]
a jak podniosę samochód do góry i włacze silnik i zaczne sprawdzac na biegach to bedzie mozna zdiagnozowac jakos czy to układ różnicowy??
[ Dodano: 04 Mar 2010 22:16 ]
a jak podniosę samochód do góry i włacze silnik i zaczne sprawdzac na biegach to bedzie mozna zdiagnozowac jakos czy to układ różnicowy??
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Moze tak byc ze uszkodzilo lozysko na koszu w skrzyni.Skoro lozysko w kole nie wyje a byla taka sytuacja jak opisujesz to wszystko wskazuje na skrzynie.araskowalczyk pisze:uderzenia siła nie przeszła własnie przez przegub i półos do mechanizmu roznicowego i mogło uszkodzic łozysko, albo ogólnie czy te uderzenie nie ma własnie czegos wspólnego z tym wyciem
- araskowalczyk
- Nowicjusz
- Kontakt:
- araskowalczyk
- Nowicjusz
- Kontakt:
Łożysko z przodu wymienić i będzie ok, wał na przegubie wewnętrznym przecież przesuwa się wzdłuż osi. U mnie miałem taki luz na dyfrze, ze było go widać gołym okiem jak ruszałeś za przegub i nic nie huczało. Przegub wewnętrzny hałasuje przy hamowaniu silnikiem i dodatkowo czuć wibracje podczas przyspieszania.
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 23:47 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
- araskowalczyk
- Nowicjusz
- Kontakt:
wlasnie tak mi sie wydaje ze jakby na niskich obrotach tak do 2 tys to szarpie samochodem....a jak na 4 biegu pusze sprzegło tak zeby sie toczył tylko to jak dojdzie do 900 obrotów to strasznie nim szarpie wczesniej tego nie miałem mogłem puscic gaz na kazdyb biegu i sie turlał z 900 obrotami