Wymiana pompowtryków - duże spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana pompowtryków - duże spalanie
Witam. Naczytałem się sporo na forum o przyczynach dużego spalania w AJM, jednak nie znalazłem sytuacji aby ktoś miał taki sam objaw co u mnie stąd prośba o pomoc. Auto źle odpalało mi z rana, przyczyną były pomki. Teraz po wymianie na nowe oryginalne BOSCH 4 sztuki odpala elegancko, jednak spalanie to jest kosmos. Przy spokojnej jeździe do 90km na trasie spala 7.5l a w mieście pokazuje 11l- 13l spokojna jazda. Na jałowym szok pokazuje ok 5L. Myślałem, że przepływka zasyfiona ale nic nie pomogło po czyszczeniu. Przed wymiana pompek zanim padły spalanie było cacy bo ok 6,5 zima a jałowy 0,7. Czy ktoś was ma pomysł co z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 19:47 przez MUSIEK, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciek1431
- Ma gadane
- Kontakt:
Cos czuje ze BIPy rozjechane
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
-
- Mały gagatek
Podjechać do kogoś takiego jak rob555 ale znajdziesz tu na forum magików od map w TDI ze swojego regionu ... i niech zobaczą co da się zrobić .. a na pewno nic nie zwalą ...waldeklubon pisze:Witam podepne sie do tematu mianowicie u mnie po wymianie pompek spalanie skoczyło do 8,5 litra i strasznie smierdzi z wydechu nie spalona ropa.Na kompie pokazuje że czas pracy pompek ok ale na 2 podobno jest za wysoki skok iglicy czy coś takiego.Wie ktoś może jak to ustawić?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Użytkownik