dziwnie działa obrotomierz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dziwnie działa obrotomierz
Sprawa wyglada następująco od jakiegoś czasu zauważyłem że mój obrotomierz do 2 tyś pokazuje normalnie ale jak zaczynam kręcić mocniej pokazuje wieksze obrotu i odrazu spada poniżej 2 tyś i teraz pytanie czy umiera sam obrotomierz czy coś przy alternatorze????
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Ta usterka bardziej wygląda na obluzowany przewód sygnałowy do obrotomierza. Do alternatora wchodzi kabel (z reguły czerwony) do samotnego konektora z dużą literą "W". Zdejmij go i ściśnij konektor tak by bardzo ciasno wchodził i nasuń go z powrotem na złącze (uprzednio możesz je oczyścić ze śniedzi). Obluzowane złącze to najczęstsza przyczyna opisywanych przez Ciebie problemów z obrotkiem, w tym modelu więc zacznij właśnie od niego.
Ostatnio zmieniony sob lut 27, 2010 22:30 przez kwietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
zeby nie zakladac nowego tematu pisze tu, mam problem taki ze obrotomierz mi skacze jade np 2 tys obr to po chwili jazdy spada do 1500 albo do 1000 czasem do 0, po chwili znow wskakuje na 2000 i tak w kołko co chwila, kabel sprawdzalem, wsowke, i nie widac tam niepokojacyh objawow, szczotki tez nie sa takie ostatnie jakis czas temu wymienialem, ładowanie w normie 14-13v, pasek tez sie nie slizga, co to moze byc? dioda?