No przeciez wiem, ze inny temat (troche) i mam silnik PD itd , jedynie podpialem sie, bo tez podrygi, potrzesania i myslalem, ze ktos juz to rozwiazal, ale NIE. U mnie zauktualizowali soft i tez NIC. Tak jak juz pisalem, koledzy na forum skody juz sie poddali i pisza, ze TTTM, to nic takiego niech sobie podryguje, nie ma rozwiazania? I wlasnie to poddanie sie mnie wkurza najbardziej. Ludzie ! fiat 125p, ze zle ustawionym zaplonem czy co ?? I nikt nie potrafi okreslic CO podryguje, dlaczego, gdzie to ugryzc ??? Ale jaja.jantar1 pisze:Kolego nie gniewaj sie ale to trochę inny temat inne zagadnienie inny silnik ( PD ) - na to nie mam gotowej recepty. Czasami podobno serwisy wgrywały jakiś upgrade i zjawisko ustępowało niekiedy to była po prostu wina źle działającego czujnika położenia wału ale nie zawsze...Salvatore769 pisze:Podepne sie,choc troche inne podrygi; bo widze, ze jest na linii Pan z Brodnicy.
Tak was chwala, tak wiec zamierzam do Was zadzwonic z moim ( i jak inni pisza tysiacu innych !!!) problemem drgawek na jalowym ( i tylko na jalowym !!!)? Silnik 1,9 tdi 105KM (octavia), SLYNNY BXE i jego slynne podrygi, jakby zaplon na garze lekko wypadal. Czy jest na to lekarstwo ??? Pozdrawiam.
Może jest ktoś na forum komu serwis wgrał taką poprawkę ( aktualizację softu) ? która pomogła -warto by a to zerknąć.
A ten czujnik polozenia walu ?? Zbyt malo wiem o autkach, zeby sie wypowiadac, ale brzmi logicznie, moze ktos juz o tym myslal, przerabial z Was ????
Pomocy !!! kto uspokoi, ujarzmi trzesawki w 1,9 tdi 105KM BXE ze stajni VW ?????