Tak się kończy gibanie koła pasowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
mam identyczny problem co autor z tematu, gibie mi sie koło pasowe ma wyrazne bicia i to od ponad roku napewno a może i ze dwa lata w kazdym razie juz jeżdże tak ponad 30-40 tys km dopiero teraz zdałem sobie sprawe czym to grozi, moje pytanie, kupie nowe koło pasowe i jeszcze zebate, wymienie oba i to załatwi sprawe?
NA SPRZEDAŻ MÓJ GOLFIK -> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3936548#3936548
ja po powrocie do domu dowiedziałam się że muszę wymienić to:
podobno się rusza i powoduje spadanie tego paska o którym mówiłam wcześniej. (pasek i napinacz już wymieniony
podobno się rusza i powoduje spadanie tego paska o którym mówiłam wcześniej. (pasek i napinacz już wymieniony
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 21:26 przez kaktusik, łącznie zmieniany 1 raz.
Potrzebne takie narzędzie http://www.allegro.pl/item931470453_fre ... _sacz.html weryfikacja klinu czy nie zniszczony i planowanie wału w/w narzędziem, nowa zębatka i śruba i klej. POtem przedłuzka 1,5m dowalamy na maksa. Sprawdzamy koło pasowe - tłumik drgan czy guma nie spaciała i montujemy. I potem spokój nalata Zasada dobrze po naprawie dokrecic srubę.kaktusik pisze:tak tak koledzy - ja czytałam wszystko tylko że rozrząd był robiony na początku roku (tego roku) i to koło na wale jest nowe, tylko to kótrego zdjęcie umieściłam włożone jest używane co widać po pięknych białych napisach - i to mnie zastanawia.
mm...po kontakcie z mechanikiem od którego kupiłam ten wspaniały wóz dowiedziałam się, że koło zębate zmienił przy wymianie paska rozrządu na początku roku i że z wałem wszytsko było ok. zalecił zmianę koła pasowego bo wsadzona była jakaś używka i to w nienajlepszym stanie. zakupiłam to koło i zobaczymy. swoją drogą nie tania ta impreza
pozodrówki
pozodrówki
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
najlepsze jakie było kosztowało 370, średniej klasy 290 - na to się zdecydowałam, a najtańsze 190 - ale nie chciałam ryzykowć. dziś popołudniu pójdę do garażu zobaczyć co i jak to nawyżej porobię zdjęcia. życzę sobie i Tobie żeby było to tylko koło chociaż u mnie gibie się już tak że zrzuca pasek klinowy na wyższych obrotach :/ ale nadzieję warto mieć
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
kaktusik,
szukaj wału od TDI; 1Z, AFN AHU ALE
wały od tych silników będą na 100% pasować wiem bo sam zakładałem do swojego silnika AAZ wał właśnie od AFN'a
a koszta będą takie same lub nieznacznie wyższe niż naprawy tego co masz.
a ryzyko ponownej usterki będzie znacznie mniejsze niż po naprawie tego który teraz masz.
szukaj wału od TDI; 1Z, AFN AHU ALE
wały od tych silników będą na 100% pasować wiem bo sam zakładałem do swojego silnika AAZ wał właśnie od AFN'a
a koszta będą takie same lub nieznacznie wyższe niż naprawy tego co masz.
a ryzyko ponownej usterki będzie znacznie mniejsze niż po naprawie tego który teraz masz.
wymienione koło - chodzi dobrze. zrobiłam sobie wycieczkę 20 km i jest ok. nie miałam na więcej czasu bo spać się chce. chyba tym razem sie udało
mam filmik o z moim kołem jak zamieszcę to dam link
no chyba się udało - filmik poniżej. proszę o ocenę koledzy bo może mój optymizm przesłania rzeczywistość
http://img90.imageshack.us/img90/9213/wideo000.mp4
mam filmik o z moim kołem jak zamieszcę to dam link
no chyba się udało - filmik poniżej. proszę o ocenę koledzy bo może mój optymizm przesłania rzeczywistość
http://img90.imageshack.us/img90/9213/wideo000.mp4
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 00:03 przez kaktusik, łącznie zmieniany 1 raz.