wzrost spalania...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wzrost spalania...
witam.Pisze w sprawie takiej otóż: zapiekły mi sie kierownice w turbienie i dałem ją do przeczyszczenia.Autko śmiga jak należy tylko ze spalanie wzrosło.Przedtem pokazyło średnio 5,5l/100km a teraz po przeczyszczeniu około 8litrów.Możliwe ze wtryski sie przestawiły kiedy załanczał sie tryb awaryjny?Silniczek 1.9tdi 110km AHF.Z góry dziekuje za odpowiedzi.
green maniak
Re: wzrost spalania...
Wtryski przestawić się nie mogły bo nie ma takiej opcji. -- pozostaje podjechanie do kogoś kto zna się na TDI i jego parametrach - podpięcie się pod VAG .. zobaczenie czy czegoś nie wypluje ,, + test dynamiczny i statyczny by zobaczyć co tam w silniku siedzi i jak jest sterowany przez ECU.tom.jar20 pisze:witam.Pisze w sprawie takiej otóż: zapiekły mi sie kierownice w turbienie i dałem ją do przeczyszczenia.Autko śmiga jak należy tylko ze spalanie wzrosło.Przedtem pokazyło średnio 5,5l/100km a teraz po przeczyszczeniu około 8litrów.Możliwe ze wtryski sie przestawiły kiedy załanczał sie tryb awaryjny?Silniczek 1.9tdi 110km AHF.Z góry dziekuje za odpowiedzi.
Temperatura ok ? nic nie skacze wskazówka ? itp ? Stan filtrów sprawdzony ? może gorszej jakości paliwo zalane. I nic nie napisałeś kiedy miałeś te 5.5l/100 km ... bo nie wiem czy zauważyłeś ale na dworze Zima kolego więc i TDI więcej palą .
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON