Sposob jazdy dieselkiem :))
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czasem warto przegonić troche żeby przepalił to co mu sie odłożyło przy wolnej jeździe, sadze i inne. potem rzeczywiście może nawet mniej dymić bo wydmucha wszystko
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
A moze jednak to nie złudzenie .Kiedyś słyszałem taką opinię,że dynamika samochodu zależy w dużej mieże,jak się go docierało,tzn jak się jeździło dynamicznie to samochód szybciej się zbierał.Mój był sprowadzony z D a tam jak wiadomo jest mnóstwo dobrych dróg i autostrad,więc napewno nieraz dostał buta.
To prawda co pisze Cinek na przykładzie. Brat kupił forda fieste 1.8D od niemieckiej emerytki która jezdziła nim do splepu.
Autko było serwisowane ksiazka wszytko wynieniane w terminie ale cos mu brakowało. Wjechalismy na autostrade i depa ile fabryka daje i autko sie obudziło ze snu, chodzi jak szwajcarski zegarek.
Autko było serwisowane ksiazka wszytko wynieniane w terminie ale cos mu brakowało. Wjechalismy na autostrade i depa ile fabryka daje i autko sie obudziło ze snu, chodzi jak szwajcarski zegarek.
Nie naprawiajcie na siłe tego, co działa !
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
delikatna jazda popłaca w piatek na trasie spalanie pomidzy 4.5 a 5L jak na passata chyba dobrze:) najwolniejszy tez nie byłem 100-120km/h ciśnienie doładowania pomiedzy 0,1-0,2bar i tak sobie leciałem w uzyskaniu takiego spalania pomaga tez skrzynia ktora jest długa od mk4 Tdi 90 IIIbeg kreciłem do 75 IV-95 a potem V
sprzedam pompe wtryskową 1,6TD silnik SB
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
w tematyce jest o zwykłych D - a ja wypowiem się na temat swojego TDI MK-4, może kogoś zainteresuje. Mam go od niedawna i zauważyłem że najlepsze obroty dla niego to 2000 - 3000 obr/min. powyżej 3000 moc zaczyna spadać (jadąc np. na V biegu i chciałbym wyprzedzać przy 2000 obr. nie ma sensu wbijać lV biegu bo nic to nie da - będzie nawet gorzej). Jeżeli znowu nam np. IV bieg i mam go poniżej 1800 obr. i wcisne mocniej gaz to też jest żle bo czuć pod pedałem gazu, jak silnikiem lekko trzęsie. pozatym wystarczy zobaczyć jakikolwiek wykres z hamowni np. http://www.vtech.pl/images/wykres/vwgolf19_130.gif
pozdro
pozdro
MOC jest bogiem PREDKOSC nalogiem NITRO zabawa TURBO podstawa
[200PS; 420NM]
[200PS; 420NM]
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
robert24, wszystko zalezy od wykresu momentu obrotowego. nie wiem, na tymn wykresie co dales to w seryjnych pararametrach najlepiej zachowuje sie miedzy 2k-2,5k . W moim autko najlepiej przyspiesza od ok 2,5k do 3k zeby odpowiednio szybko przyspieszac trzeba zmienic bieg tak zeby na kolejnym obroty byly w granicach 2,5k.
NA codzien natomiast jezdze z obrotami na poziomie ok 2k. jesli przyspieszam to tak do 3k. Co do przedmuchania to jaknajbardziej prawda. bylo pare postow na ten temat i historie o taksowkarzach kttorzy co jakis czas oddaja autak spowje komus zeby je ktos przegonil na autostradzie bo zaczynaja byc mulowate a sami nei maja serca hehe
NA codzien natomiast jezdze z obrotami na poziomie ok 2k. jesli przyspieszam to tak do 3k. Co do przedmuchania to jaknajbardziej prawda. bylo pare postow na ten temat i historie o taksowkarzach kttorzy co jakis czas oddaja autak spowje komus zeby je ktos przegonil na autostradzie bo zaczynaja byc mulowate a sami nei maja serca hehe
osobiscie nie wierze w zamulenie samochodu.... moim zdaniem silnik jezeli jest dobry to musi miec kopaa.. no chyba ze zle dotarty był.... zamulenie raczej swiadczy o jakiejs awari lub potrzebie regulacji... Ale to tylko moje zdanie
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.