Nie da się wbić wstecznego!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie da się wbić wstecznego!!!
Witam. Mój problem polega mianowicie na tym że po nocy (na zimnym silniku) odpalająć auto nie da sie potem wbić wstecznego ani jedynki a pedał sprzęgła nie wraca do samej góry tylko zostaje w połowie i trzeba go popchnąć by wrucił. dopiero jak silnik sie zagrzeje wtedy biegi wchodzą elegancko. Wysprżeglik i płyny były wymieniane w sierpniu a ubytków płynów nie widać. może olej w skrzyni?? Dodam ze jest to 1.9tdi ASZ. co to za defekt może byc Panowie. Dzieki z góry i przepraszam jeśli sie temat powtarza ale nie byłe w stanie znaleść odpowiedzi. Pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
w duże mrozy to raczej normalne zjawisko, olej w skrzyni jest gęsty, płyn hamulcowy też troche gęstnieje, uszczelki, oringi itp.w pompce i wysprzęgliku twardnieją, stąd ten problem, u mnie jest podobnie, ja w niskich temperaturach zawsze czekam parę minut, jak się wszystko troszkę rozgrzeje i dopiero jadę, mróz odpuści i wszystko powinno wrócić do normy
jest - Audi A3 S-line ASZ+ >>218KM 489Nm<<
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl
Zdecydowałem sie jechać zapytać mechanika i upewnić się w przekonaniu. Ale siedzieliśmy mad tym troche i prubowaliśmy i okazało się że poraz 2 po pół roku padł wysprzęglik. wydaje mi się ze to chyba za często jak na 2 raz w ciągu pół roku. Wkurzyłem się bo drogo mnie to troche kosztowało ale sprzęgło chodzi elegancko. Zobaczymy co bedzie jutro rano. Pozdro
kolego nie pomyslales ze masz wode w lince i ci zamarzla przez noc ? albo ten smarc co w niej ma byc to juz go nie ma i jest tam bloto. Sproboj na poczatek linke przeczyscic, chyba ze masz uklad hydrauliczny to pewnie juz oleju w nim nie ma. Aha olej w skrzyni tez swoje robi ale zeby sprzeglo stawało w polowie to nie wiem musialbys miec chyba tawot w skrzyni