1Z Problem z rozrusznikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1Z Problem z rozrusznikiem
Witam, mam problem z rozrusznikiem mianowicie po przekręceniu stacyjki na rozruch nie ma żadnej reakcji przez rozrusznik jedynie słychać "tyknięcie", ciekawym jest ze jak odpuszczę rozruch to licznik, radio się resetuje, od razu uprzedzam iż podłączałem równolegle inny akumulator i sytuacja się powtarza, próbowałem również uderzania w rozrusznik ale efekt ciągle ten sam, co ciekawe auto na zaciąg zapaliło bez problemów. I stąd moje pytanie czy jest możliwość że rozrusznik ma zwarcie? Bądź może jakiś przekaźnik padł bądź sam włącznik elektromagnetyczny rozrusznika?
Dodam jeszcze że 09.2008r. po kolizji bolec od owego włącznika się urwał i włącznik został wymieniony na nowy a cały rozrusznik sprawdzony i przesmarowany.
Jeżeli taki temat był poruszany to go nie znalazłem ponieważ w opcji "Szukaj" widoczną mam jedynie opcję szukania Autora(stosunkowo dziwne ponieważ niedawno używałem i wszystko było dobrze).
Za podpowiedzi z góry dziękuję.
Dodam jeszcze że 09.2008r. po kolizji bolec od owego włącznika się urwał i włącznik został wymieniony na nowy a cały rozrusznik sprawdzony i przesmarowany.
Jeżeli taki temat był poruszany to go nie znalazłem ponieważ w opcji "Szukaj" widoczną mam jedynie opcję szukania Autora(stosunkowo dziwne ponieważ niedawno używałem i wszystko było dobrze).
Za podpowiedzi z góry dziękuję.
[img]http://marcins1987.w.interii.pl/2.jpg[/img][b]Pozdrawiam[/b][img]http://marcins1987.w.interii.pl/2.jpg[/img]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
to wygląda na zwarcie, posprawdzaj wszystkie kable przy rozruszniku, czy są na swoim miejscu, jeśli z kablami OK, to chyba pozostaje ci wyjąć i sprawdzić rozrusznik,możliwe, że zachlapał się śniegiem lub wodą i robi zwarcie (tymbardziej przy obecnych pogodach)
jest - Audi A3 S-line ASZ+ >>218KM 489Nm<<
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl