Rozrusznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- wojtek0231
- Ma gadane
Rozrusznik
Witam.
Mam pytanie: Czy elektromagnes od mk1 benzyna podejdzie do rozrusznika mk2 diesel?
Muszę go wymienić a nie mam garażu i nie chce odmrozić paluchów na darmo bo okaże się że nie pasuje
Mam pytanie: Czy elektromagnes od mk1 benzyna podejdzie do rozrusznika mk2 diesel?
Muszę go wymienić a nie mam garażu i nie chce odmrozić paluchów na darmo bo okaże się że nie pasuje
Choć życie ciąży a psychika siada... nie poddaję się, to moja zasada!
- wojtek0231
- Ma gadane
O.K. dzięki.
To pytanie jeszcze za sto punktów.
Czytałem na forum że jak rozrusznik chwile kręci i puszcz, przepuszcza itp. to jest do wymiany bendix albo elektromagnes i teraz pytanie: Czy jak puści elektromagnes to rozrusznik dalej będzie się kręcił czy też nie bo rozłączy styki?
Czytałem na forum że jak rozrusznik chwile kręci i puszcz, przepuszcza itp. to jest do wymiany bendix albo elektromagnes i teraz pytanie: Czy jak puści elektromagnes to rozrusznik dalej będzie się kręcił czy też nie bo rozłączy styki?
Choć życie ciąży a psychika siada... nie poddaję się, to moja zasada!
Tak, rozrosznikow jest kilka rodzai , ale elektomagnesy chyba sie niczym nie roznią, ale na 100% nie zapewniam, jakies foto porownawcze trzeba poszukac, bo od diesla rozrusznik jest dluzszy na pewno.wojtek0231 pisze:Witam.
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
u mnie kręci dalej, mimo tego, ze elektromagnes przepuszcza... kupiłem nowy, musze wymienić kwestia tylko taka, ze w nowym nie ma sprężyny, przekladać ze starego?wojtek0231 pisze:O.K. dzięki.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- krzysiekj1990
- Użytkownik
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak załapuje i po chwili puszcza kręcąc jak szalony na sucho to 100% bendix bo tak samo było u mnie...
Wymontuj bendix i jedź z nim do motoryzacyjnego bo kilka typów ich było i ja osobiście musiałem się wracać do sklepu bo nie pasowało... Koszt nowego bendixa 50-60 zł i spokój
Wymontuj bendix i jedź z nim do motoryzacyjnego bo kilka typów ich było i ja osobiście musiałem się wracać do sklepu bo nie pasowało... Koszt nowego bendixa 50-60 zł i spokój
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 01:53 przez Druidionin, łącznie zmieniany 1 raz.
no to musze podziękowac "fachowcom", którzy źle mnie nakierowali... kupiłem nowy elektromagnes za 80 zeta :/ choleraDruidionin pisze:Jak załapuje i po chwili puszcza kręcąc jak szalony na sucho to 100% bendix bo tak samo było u mnie...
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 16:25 przez Graveg, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtek0231
- Ma gadane