Zepsute wtryski - jakie objawy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- darekdaroo
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zepsute wtryski - jakie objawy?
Witam. dawno nie byłem u was na stronce wiec jesli zaszły jakies zmiany co do pisania postów to prosze o wyrozumiałosc :)A wiec , mam golfika IV 1.9 TDI 115 KM 2002 rok. byłem u dwoch mechaników i powiedzieli ze to wtryski i diagnoza tez tak wykazała. autko odpalam tak 3 sekundy nie równo chodzi chwyci i ok. jak np sie spiesze przydusze mu troszke na starcie od razu przerywa chodzi jakby na 3 gary zgasze i odpale go w trakcie jazdy i juz ok moge jechac dalej. Dzisiaj odpaliłęm go wszystko gra pojechałem do miasta (4km) i zaczoł przerywac jednak teraz juz gaszenie i odpalanie nie pomogło. Czy to normalne jak po zgaszeniu i odpaleniu auta wszystko wraca do normalnosci ? Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam jeszcze dodac ze podczas jak silnik przerywa zapala sie kontrolka od silnika.
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 14:05 przez darekdaroo, łącznie zmieniany 1 raz.
- enceladus87
- Nowicjusz
Powiedz coś więcej o tej diagnozie, masz na myśli jakieś konkretne błędy wskazane prze VAG, czy mówimy tutaj o jakimś innym rodzaju diagnozowania?darekdaroo pisze:byłem u dwoch mechaników i powiedzieli ze to wtryski i diagnoza tez tak wykazała
Pewne usterki mogą spowodować przejście silnika w tryb AWARYJNY (charakteryzuje się np. brakiem mocy a konkretnie doładowania), który wyłącza się po zgaszeniu silnika, po ponownym rozruchu wszystko jest OK dopóki usterka się nie powtórzy i tak w kółko. Ale nie wiem czy ma to związek z Twoim problemem, tzn czy u Ciebie załącza się właśnie ten tryb.darekdaroo pisze:Czy to normalne jak po zgaszeniu i odpaleniu auta wszystko wraca do normalnosci ?
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 14:27 przez enceladus87, łącznie zmieniany 1 raz.
- darekdaroo
- Nowicjusz
- Kontakt:
VGa wykazało mi ze pompowtryski dwa leją. nie znam sie dokładnie ale to co mi kolega tłumaczył u którego to robiłęm to swiadczy to o tym ze popowtrysk przyjmuje ujemną wartosc zeby sie wyrównac z innymi. Wiem rok temu padła mi turbinka i tez był ten przypadek ze po właczeniu i wyłaczeniu silnika wszystko było ok.
- FURMAN TDI
- Użytkownik
Wnioskując po wypowiedzi badaliście grupe 013 na vag-u, w tej grupie do końca się nie dowiesz, czy pompki są uszkodzone. Badając tą grupę przyczyn może być wiele...darekdaroo pisze:VGa wykazało mi ze pompowtryski dwa leją. nie znam sie dokładnie ale to co mi kolega tłumaczył u którego to robiłęm to swiadczy to o tym ze popowtrysk przyjmuje ujemną wartosc zeby sie wyrównac z innymi.
- darekdaroo
- Nowicjusz
- Kontakt: