UWAGA NA PALIWO Z ORLENU !!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
A ja mam info od kolegi który pracował na orlenie że jeśli chodzi o przekręty to głównie robota kierowców którzy dostarczają paliwo, gdyż oni też chcą mieć z tego coś prócz wypłaty a zeby stan się zgadzał to montują ze sobą kilka różnych gatunków paliw ale żeby nie było to wody nie leją bo czujniki to wyłapią czy jakoś tak
Ja tankowałem na Orlenie to nie wiem czemu ale jakby mniej mi spalał. Jednak wolę nie ryzykować bo kolega pracował i mówił, że jest sporo skarg i niby dają dużo biokomponentów do tego ekodiesla. Więc tankuje na Shellu Diesel Extra (ze 25 litrów w baku) i jest ok wczoraj -16 odpalil bez zadnych dodatkow po 2 dniach stania w tym mrozie. Tylko spala jakby więcej tej ropki.
Kolego, a na którym Orlenie w LBN tankowałeś?? Mam po drodze z roboty ten na Głębokiej i dałeś mi do myślenia, czy nie warto przewieźć tyłek i zatankować gdzieś indziej...pawel99 pisze:Mój golf stoi od soboty pod blokiem. Przyczyna ON verwa, z paliwa galareta zrobiła się. Więc coś jest nie tak z tym paliwem na orlenach
tez miąłem nie miłe wspomnienia z Orlenem i shellem o dziwo teraz tankuje na stacjach Bliska neste i jest wszystko w poazadku pali na dotyk nie mam najmniejszych problemów czy jest -5 czy jak dzis o 5godz -23 pali na dotyk
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W piątek zalałem na BP 40l Ultimate, pojechałem do pracy na nocke ale autko miałem na hali, więc rano odpalił od strzała. Za to w sobotę autko już stało 14 godzin na tem -12 do -16 stopni i kicha.... Zamarzło! W nocy z soboty na niedziele też parkowałem na dworze tak więc w niedzielne popołudnie już wcale nie dało rady odpalić Dopiero podgrzanie filtra pomogło. Dolałem 3 litry benzyny i jak ręką odjął. Przedtem był kisiel! Następna próba będzie ze Statoil.
Tankuje na orlenie zawsze do pelna i po dzis dzien zero klopotow i to dla tych co narzekaja :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: tankują za 20zł a wymagania dzis -22 i pali,
Wymiana swiec filtrów nie bede sie rozpisywał '' jak dbasz tak se masz ''
Wymiana swiec filtrów nie bede sie rozpisywał '' jak dbasz tak se masz ''
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 21:05 przez josef161, łącznie zmieniany 1 raz.
no ja leje tylko verve na Orlenie, mam nadzieje ze u mnie żadnego kombinowania nie ma, niestety tylko stację BP mam oddaloną o 30 km tam i z powrotem, więc mi sie nie opłaca tam jeździć, ja na razie "odpukać" wszystko gra, choć auto nie stoi pod chmurką, no ale w nie ogrzewanym garażu, a myślałem że Orlen nie jest taki zły