Za niskie obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Za niskie obroty
Witam, posiadam golfa 1.9 tdi z 96 roku, odkąd pamiętam, miał za niskie obroty ~900 obr/min
W jaki sposób reguluje się obroty bo czy autko jest zimnie czy rozgrzane to szarpie, po zwiększeniu pedałem gazu przyśpieszenia obrotów o 50 obr/min, szarpanie ustaje.
W jaki sposób podnieść obroty bo autko linki gazu nie posiada (elektroniczny gaz) i jest kłopot bo nie wiem jak się za to zabrać, bo jak rozumiem obroty podkręca się z pod komputera, czy posiadając przewód obd 2 sam sobie z tym poradzę czy jednak muszę jechać na serwis do vw? autko za miesiąc wyrusza w podróż za granicę i chciałbym żeby chodził jak zerareczek
z góry dziękuję za pomoc
W jaki sposób reguluje się obroty bo czy autko jest zimnie czy rozgrzane to szarpie, po zwiększeniu pedałem gazu przyśpieszenia obrotów o 50 obr/min, szarpanie ustaje.
W jaki sposób podnieść obroty bo autko linki gazu nie posiada (elektroniczny gaz) i jest kłopot bo nie wiem jak się za to zabrać, bo jak rozumiem obroty podkręca się z pod komputera, czy posiadając przewód obd 2 sam sobie z tym poradzę czy jednak muszę jechać na serwis do vw? autko za miesiąc wyrusza w podróż za granicę i chciałbym żeby chodził jak zerareczek
z góry dziękuję za pomoc
z wyszukiwarki korzystałem ale znaleźć nie mogę
powymieniałem filtry, olej, świece licząc że szarpanie ustanie ale nie pomogło
powymieniałem filtry, olej, świece licząc że szarpanie ustanie ale nie pomogło
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2010 13:50 przez gblodz, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki jutro pożyczę kabelek obd 2 i zobaczymy czy to pomoże
edit:// działa, jeszcze raz wielkie dzięki
edit:// działa, jeszcze raz wielkie dzięki
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 21:02 przez gblodz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hurricane48
- Mały gagatek
- Kontakt: