filtr paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
filtr paliwa
Witam
mam problem dzis wymienialem filtr paliwa i ulamalem ten plastik co laczy dwa gumowe kable i wchodzi we filtr.
jak on sie nazywa???czy mozna to kupic?>>jaka cena mniej wiecej??
z gory dzieki hej
mam problem dzis wymienialem filtr paliwa i ulamalem ten plastik co laczy dwa gumowe kable i wchodzi we filtr.
jak on sie nazywa???czy mozna to kupic?>>jaka cena mniej wiecej??
z gory dzieki hej
można to dokupić cena ok 30zł ,nazywa się to zaworek filtra paliwa 6mm ,numer 191127247A
Ostatnio zmieniony sob sty 23, 2010 18:39 przez damian81Z, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
moglbys odlaczyc przewod paliwowy od zbiornika, tam gdzie kolo zapasowe jest taka okrągla blaszka jak ją odkrecisz to bedziesz mial dostep do przewodow przy baku, odlaczasz przewod i sprawdzasz czy jest drożny, mozesz zalozyc kawałek nowego przewodu i zobaczyc czy dasz rade z baku sam zaciągnąć paliwo
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
- FURMAN TDI
- Użytkownik
- FURMAN TDI
- Użytkownik
bongo, no takiego posta sie po Tobie nie spodziewałem a co on grzałke ma?bo ja takowej nie zauważyłem w nim. zaworek zwrotny i sie wymienia jak sie ma 30zeta a nie szuka na szrocie może jeszcze ze starymi oringami
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 01:15 przez FURMAN TDI, łącznie zmieniany 1 raz.
- FURMAN TDI
- Użytkownik
miesza sie w filtrze własnie dzieki temu ZAWORKOWI ZWROTNEMU ciepłe powracajace paliwo sie MIESZA w fitrze anie podrzewa w mini podrzewaczu też wymyslilisciet0mal pisze:To jest podgrzewacz, ciepłe paliwo z powrotu jest mieszane z zimnym zaciągniętym z baku.
[ Dodano: 25 Sty 2010 00:21 ]
może mieszadło
-
- Nowicjusz
Nie wymyśliliśmy:FURMAN TDI pisze:miesza sie w filtrze własnie dzieki temu ZAWORKOWI ZWROTNEMU ciepłe powracajace paliwo sie MIESZA w fitrze anie podrzewa w mini podrzewaczu też wymysliliscie
Zwykły zawór zwrotny działa cały czas,puszczając przepływ tylko w jedną stronę,czyż nie?
A ten działa inaczej,zatrzymując nagrzane paliwo w filtrze.
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 11:39 przez bongo, łącznie zmieniany 1 raz.
- FURMAN TDI
- Użytkownik