Podgrzewanie płynu - grzałki, temperatura silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podgrzewanie płynu - grzałki, temperatura silnika
Witam Wszystkich!
Jak w temacie proszę o poradę jak sprawdzić grzałki płynu chłodzącego oraz czy działają przekaźniki do tych grzałek i gdzie się znajdują (auto MKIV - ALH) Ponieważ pomimo panujących mrozów myślę, że 17 km do 80-90st to za długo. Termostat wymieniony w ubiegłym roku więc raczej powinien być dobry. Wiem, że temat był trochę wałkowany ale w mojej ocenie pozostaje nie do końca rozwiązany. Może jakieś kompendium wiedzy w tej sprawie krok po kroku uda się stworzyć. pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za podpowiedzi
Jak w temacie proszę o poradę jak sprawdzić grzałki płynu chłodzącego oraz czy działają przekaźniki do tych grzałek i gdzie się znajdują (auto MKIV - ALH) Ponieważ pomimo panujących mrozów myślę, że 17 km do 80-90st to za długo. Termostat wymieniony w ubiegłym roku więc raczej powinien być dobry. Wiem, że temat był trochę wałkowany ale w mojej ocenie pozostaje nie do końca rozwiązany. Może jakieś kompendium wiedzy w tej sprawie krok po kroku uda się stworzyć. pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za podpowiedzi
-
- Forum Master
Przeczytaj ten temacik ... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ece+cieczy
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
wiem gdzie są grzałki ale nie wiem gdzie są przekaźniki do nich???poolak2006 pisze:to są te trzy [url=http://images35.fotosik.pl/105/5366ced1a8a053f0m.jpg]Obrazek[/URL] jak otworzysz maskę to tak od akumulatora w lewo, znajdziesz na pewno.
[ Dodano: 22 Sty 2010 14:35 ]
Spoko wszystko się wyjaśniło, znalazłem przekaźniki od grzałek (są w obudowie nad zbiorniczkiem płynu hamulcowego) i jeden był za lekko wciśnięty w gniazdo. Po dociśnięciu grzeje elegancko, swoją drogą wiecie jak najlepiej sprawdzać te grzałki? mianowicie przyłożyć palec do króćca gdzie są zamontowane (widoczne na zdjęciu powyżej) albo do samych grzalek, ale ostrożnie bo mnie poparzyło , to chyba jest spoko:)
-
- Forum Master