GOLF TDI III 97r gaśnie jak zimny i traci kompresje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF TDI III 97r gaśnie jak zimny i traci kompresje
Auto gaśnie jak jest zimne po wduszeniu gazu. Próba ponownego odpalenia jest nieskuteczna ponieważ rozrusznik kręci tak jakby nie miał oporu(jakby nie było kompresji).
Jak auto postoi chwile około 5 minut to można je odpalić. Jak pochodzi na wolnych obrotach i sie nagrzeje to wówczas chodzi normalnie.
Ratujcie. Sprawdziłem
- pompe wtryskowa, kąt wtrysku
- wtrysk zasilajacy
- popychacze hydrauliczne
- filtr paliwa, filtr oleju
Czekam na rady...
Jak auto postoi chwile około 5 minut to można je odpalić. Jak pochodzi na wolnych obrotach i sie nagrzeje to wówczas chodzi normalnie.
Ratujcie. Sprawdziłem
- pompe wtryskowa, kąt wtrysku
- wtrysk zasilajacy
- popychacze hydrauliczne
- filtr paliwa, filtr oleju
Czekam na rady...
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Oj biedny ten twój silnik jak go na takie obroty wprowadzasz na zimno.Wyobraż sobie że zaraz po odpaleniu silnik chodzi prawie na sucho bo zanim zimny i zgęstniały olej dotrze do najdalszych zakątków to mija chwila.Nie wiem gdzie trzymasz auto jak w ciepłym garażu to pół biedy.Jak na dworze to za każdym takim odpaleniem i przygazówce w temp.znacznie poniżej zera masakrujesz silnik że o turbinie nie wspomnęsiwaski pisze:Raczej dość energicznie ponad połowe
Ostatnio zmieniony śr sty 20, 2010 20:40 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt: