W czasie jazdy traci moc i gasnie ;///
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W czasie jazdy traci moc i gasnie ;///
Witam Wszystkich na poczatku mojego pierwszego postu chcial bym sie przedstawic
Nazywam sie Robert i poruszam sie Golfem 3 1.9 td z 93r jestem z województwa ślaskiego.
Mam problem z Golfem bardzo ciekawy i nietypowy w trakcie jazdy traci moc i gasnie , gdy juz autko stoi krece rozrusznikiem przes 30 sekund do ninuty i odpala ponownie:(((( dzieje sie tak co jakis czas ehh Prosze o pomoc
Nazywam sie Robert i poruszam sie Golfem 3 1.9 td z 93r jestem z województwa ślaskiego.
Mam problem z Golfem bardzo ciekawy i nietypowy w trakcie jazdy traci moc i gasnie , gdy juz autko stoi krece rozrusznikiem przes 30 sekund do ninuty i odpala ponownie:(((( dzieje sie tak co jakis czas ehh Prosze o pomoc
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Kobyl999, masz problem z dopływem paliwa.
Musisz sprawdzić,czy wężykiem do pompy razem z paliwem nie płyną pęcherze powietrza-tak nie może być.Wtedy filtr powietrza do wymiany,a jeśli wymieniany,to trzeba sprawdzić wszystkie połączenia przy nim z odpowietrznikiem włącznie.
Druga sprawa to wężyki przelewowe przy wtryskach-jeśli luźne i cieknie-wymienić.
Musisz sprawdzić,czy wężykiem do pompy razem z paliwem nie płyną pęcherze powietrza-tak nie może być.Wtedy filtr powietrza do wymiany,a jeśli wymieniany,to trzeba sprawdzić wszystkie połączenia przy nim z odpowietrznikiem włącznie.
Druga sprawa to wężyki przelewowe przy wtryskach-jeśli luźne i cieknie-wymienić.
filtr paliwa wymienilem ,filtr powietrza tez po zatrzymaniu sprawdzalem czy nie ma pęcherzow powietrza i nie bylo wyciekow tez nie ma ;/ a mam takie pytanie czy moze to byc przyczyna luzu na kole pasowym przy wale ze ten klin jest juz leko wybity i raz ustawia sie i dobrze a raz ma ciezko i traci moc ??
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Co ma filtr powietrza do pęcherzyków w przewodach paliwowych?Michaś_1977 pisze:Musisz sprawdzić,czy wężykiem do pompy razem z paliwem nie płyną pęcherze powietrza-tak nie może być.Wtedy filtr powietrza do wymiany,a jeśli wymieniany,to trzeba sprawdzić wszystkie połączenia przy nim z odpowietrznikiem włącznie.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Ano ma,bo jak filtr zabity syfem,to podciśnienie wytwarzane przez pompę powoduje zassanie powietrza wszelkimi możliwymi miejscami czyli np. na zaciskach:bajer: ...bongo pisze:Co ma filtr powietrza do pęcherzyków w przewodach paliwowych?
Ostatnio zmieniony wt sty 19, 2010 21:49 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt: