buczenie z przodu, szumienie itp.....

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sosna232
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

buczenie z przodu, szumienie itp.....

Post autor: sosna232 » sob sty 09, 2010 19:16

Witam
Moj problem polega na tym ze szumi mi cos z przodu... na początku obstawialem łożysko ale jednak nie bo raz slychac a raz nie... wiec podnioslem auto postawilem na podporach z przodu sciagnelem koła odpalilem i wbilem piatke... obsluchalem wszystko na pewno nie łożysko bynajmniej nie bylo slchac z tamtad tak samo przeglob ani z lewej i z prawej... wsiadam do auta i w aucie slychac wyrazny szum z pod drążka biegów czyli mi sie wydaje ze skrzynia.... ale jade np. na 3 jest szum wcisne sprzegło dalej jest wiec juz sam nie wiem boje sie ze bede musial skrzynie wymienic... skrzynia nie zgrzyta ani nic, czasami tylko jedynka cieszko wchodzi musze z 2... na wszystkich biegach to wystepuje tylko na wstecznym troche ciszej... i istotna jeszcze rzecz, lewe kolo chodzi cieszko a prawe leciutko... jesli ktos mjal podobny problem prosze o wypowiedzi....

Dzieki
sosna

“Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach”

“Żaden mężczyzna nie przyzna się, że jest kiepskim kochankiem lub kierowcą”

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » sob sty 09, 2010 23:57

Może wystarczy regulacja sprzęgła ... albo jest to jego koniec. Sprawdź też poziom oleju w skrzyni -- nie dużo roboty - a przynajmniej jedno się wyeliminuje.

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » ndz sty 10, 2010 00:36

Ja miałem identyczną sytułację tylko że szumiało z przodu zmieniłem skrzynię to samo okazało się że to łożyska , nawet sobie sprawy nie zdajesz jak głośno może wyć popsute łożysko głośniej od skrzyni

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Kontakt:

Post autor: Lukas-182 » ndz sty 10, 2010 00:53

Na moje oko to jednak łożyska, to że nic nie było słychać jak zapodałeś autko na lewarek to jeszcze nic nie znaczy, bo łożyska moa huczeć jak dostaną obciążenia, np. podczas toczenia czy tez podczas skrętu koła ;) Ja bym się przyjrzał dokładniej łożyskom albo wymienił, toć to leciutko ponad 100zł za dwa łożyska ;P

Awatar użytkownika
sosna232
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: sosna232 » ndz sty 10, 2010 20:14

wiem wlasnie ze jak lozysko to niesie po budzie i nie wiadomo gdzie itp.. jutro jade na warsztat wtedy sie wyjasni dzieki za odpowiedzi...

a na drąrzku zaraz jak wychodzi ze skrzyni nie ma jeszcze jakiegoś lożyska pod tą gumą??

Awatar użytkownika
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Kontakt:

Post autor: Lukas-182 » ndz sty 10, 2010 20:19

sosna232 pisze:a na drąrzku zaraz jak wychodzi ze skrzyni nie ma jeszcze jakiegoś lożyska pod tą gumą??
Chodzi ci o półośkę i wewnętrzny przegub ?? jeśli tak, to tam tylko przegub jest, bez żadnego łożyska ;)

Awatar użytkownika
sosna232
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: sosna232 » ndz sty 10, 2010 20:29

aha no fakt... chyba jednak bedzie to łożysko bo tylko lewa strona ciężko chodzi... oby nie skrzynia chyba nie opłaca sie robić tylko kupić druga? dzieki lukas

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”