Albo naprawde ładne bajki piszesz albo jeździsz gorzej niż emeryt? i to niby w miescie?Przemek277 pisze:Posiadam AJM 115km 4motion w zimowych warunkach spalanie 6l-8l/100km w lecie 5,5l-6l/100km .Pozdrawiam
Dlaczego tyle pali AJM?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
-
- Nowicjusz
"fasd" spalanie na odcinku 25km w jedną stronę dziennie żadne bajki tylko dynamiczna ale oszczędna jazda.W mieście akurat ciężko mi określić ile pali.Twoja wątpliwość mnie nie dziwi gdyż zapomniałem dodać we wcześniejszej wypowiedzi na jakim odcinku odbywa sie średnie spalanie.
Ostatnio zmieniony śr sty 06, 2010 20:42 przez Przemek277, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
ehh u mnie ponad 10 masakra :/
Ostatnio zmieniony czw sty 07, 2010 16:35 przez fuldi, łącznie zmieniany 1 raz.
ale to chyba ciąglej jazdy i to po za miastem bo w miescie to jest niemożliwe pozdrPrzemek277 pisze:"fasd" spalanie na odcinku 25km w jedną stronę dziennie żadne bajki tylko dynamiczna ale oszczędna jazda.W mieście akurat ciężko mi określić ile pali.Twoja wątpliwość mnie nie dziwi gdyż zapomniałem dodać we wcześniejszej wypowiedzi na jakim odcinku odbywa sie średnie spalanie.
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
-
- Nowicjusz
Trasa-autostrada +tempomat 5.2 ;trasa zmienna (górzysty teren) ok 5,5 miasto (Wro) latem 7,5 , teraz 8-8,5 .
I tu jest klucz, miasto nie pipdówa z dwoma skrzyżowaniami z sygnalizacją . Korki, ślamazarna jazda, średnią prędkość z jazdy po mieście miałem 14 km/h bo nie da się tutaj inaczej Ktoś tam pisał że pali mu po Wro 6,5 omg dwumas tam jeszcze żyje i turbawka ??pelton1985 pisze:ja w mieście Wrocław
W moim przypadku wychodzi koło 8-9 litrów przy jeździe po Wawie w korasach. Chociaż wiadomo że jak sypnęło śniegiem i średnia prędkość przez 2 godziny jazdy wynosiła w okolicach 13 na godzinę to spalanie wyszło ponad 13 litrów :green_fuck:
Codziennie pokonuję drogę krzyżową na trasie Aleje z Pruszkowa, później Łopuszańska, Marynarska, Galeria Mokotów, Dolina Służewiecka i później do Siekierkowskiego i to głównie tam wychodzi mi takie zużycie.
Codziennie pokonuję drogę krzyżową na trasie Aleje z Pruszkowa, później Łopuszańska, Marynarska, Galeria Mokotów, Dolina Służewiecka i później do Siekierkowskiego i to głównie tam wychodzi mi takie zużycie.
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 22:39 przez Vieri, łącznie zmieniany 1 raz.
od razu jak piszecie o spalaniu to piszcie w jakim mieście, ja specjalnie to napisałem, że Wrocław aby dać odzwierciedlenie w jakich warunkach ma miejsce to spalanie.... spalanie w takich warunkach jak teraz raczej nie da Wam panowie dobrego odzwierciedlenia z uwagi na to, że: ile razy w roku śmigamy w takim "hardkorze" ??? no właśnie spalanie spalaniu nie równe z uwagi na bardzo dużo czynników
oczywiście, że AJM może spalić jeszcze mniej w mieście ALE
-te same miasto i odcinki przejazdu
-to samo paliwo
-tak samo wyekspoatowany/zużyty motor legitymujący się tą samą mocą
oczywiście, że AJM może spalić jeszcze mniej w mieście ALE
Aby porównywać spalanie silnika AJM test powinien dotyczyć co najmniej 2 szt mkIV:ArtX pisze:Ktoś tam pisał że pali mu po Wro 6,5 omg dwumas tam jeszcze żyje i turbawka ??
-te same miasto i odcinki przejazdu
-to samo paliwo
-tak samo wyekspoatowany/zużyty motor legitymujący się tą samą mocą
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 22:51 przez PELE, łącznie zmieniany 1 raz.