swap diesla
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
swap diesla
wiatm:] Jestem w rozpaczy i licze na wasza pomoc:] Tak wiec padl mi motor w VW polo 6N 1,9d Chcialbym go zastapic innym i teraz nie wiem jakim ? zastanawialem sie nad silniczkiem 1,9 TDI BLT. Ale nie wiem ile przy tym pracy jak z elektryka? prosze pomozcie mi bo nie chce sie pozbywac mojego VW;(
Na pewno mocowanie łap itp będzie inne - więc trochę spawania itp prac.
TDI do budy wejdzie ... i z tym problemów nie będzie. Najwięcej chyba będzie do roboty z elektryką -elektroniką i sterowaniem silnika.
Gdzieś widziałem taką przeróbkę .. jak znajdę to zapodam linka.
TDI do budy wejdzie ... i z tym problemów nie będzie. Najwięcej chyba będzie do roboty z elektryką -elektroniką i sterowaniem silnika.
Gdzieś widziałem taką przeróbkę .. jak znajdę to zapodam linka.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Może w jego miejsce 1.9TDI jakiś 1Z, AHU...
Pasuje bez spawania i większej rzeźby z mocowaniami.
Problemem jest jedynie elektryka oraz 'osprzęt'.
Zakup dawcy i koszta relatywnie niewielkie.
Pasuje bez spawania i większej rzeźby z mocowaniami.
Problemem jest jedynie elektryka oraz 'osprzęt'.
Zakup dawcy i koszta relatywnie niewielkie.
Nie mam niczego. Poza tym mam wszystko.
Golf MK1 1978 1.1 GG > 1.6D JK > 1.9TDI ASZ + GTB2260VK
Audi A3 8P Sportback 2.0 TDI BKD + GTB2260VK
Golf MK1 1978 1.1 GG > 1.6D JK > 1.9TDI ASZ + GTB2260VK
Audi A3 8P Sportback 2.0 TDI BKD + GTB2260VK
-
- Nowicjusz
witam:] MYslalem o 1Z i AFN ale bardziej jakos tak mam przekonanie do AFN:) Jezeli uda mi sie znalesc caly silnik wraz z osprzetem okablowaniem i sterownikiem to bedzie rewelka:] tylko zastanawiam sie nad jedny bardzo duzo silnikow jest z passatow i teraz nie wiem czy one tez podejda przeciez sa montowane podloznie(ze rozrzad jest za chlodnica) a wiado w polowce jest poprzecznie. Wiec jezeli jest ktos zorientowany czy taka przerobka wejdzie do mojego "malenstwa" bede bardzo wdzieczny Wielkie dzieki za odpowiedzi i czekam na nastepne:]
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
Co za problem znalesc silnik z mk3?? Takze duzo tego jest. Poszukaj silnika ktory siedzi jeszcze w budzie. Bedziesz mogl go odpalic odrazu i sprawdzic. Moze nawet przejechac sie. Pozniej kazesz uciac tylko przod auta i masz pewnosc ze jest wszystko na swap. Sam kupilem AFNa ostatnio i szykuje sie do przekladki. Bardziej rozwojowe mysle i wytrzymalszy
Mam problemy z powiadomieniami o odpowiedzi jak coś.
-
- Nowicjusz