Jaki przebieg ma twoj DIESEL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- didmajster
- Nowicjusz
- Kontakt:
- xxxMODZELxxx
- Mały gagatek
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wychodzi na to, że dzień w dzień musi robić prawie 600km, więc raczej mało prawdopodobne.mariusz75 pisze:A co powiecie na to , i robiłem mu jeszcze rozrząd więc planują jeszcze minimum 130 000 kilometrów.
To auto to LT 35 rocznik 2005
Wracając do tematu - zakłada się, że średni roczny przebieg dla auta to około 25 tyś/km, więc większość dziesięcioletnich samochodów ma około 250tyś/km. Jeździłem kiedyś Audi B3 - kiedy przyszła w końcu pora na wymianę szklankopopychaczy (czy jak to się tam nazywa), mechanik określił przebieg na około 500 tyś/km. Jak się spojrzało z góry na tłoki,to po bokach było widać błyszczące pierścienie. Samochód nie miał sprężania na jednym cylindrze, mimo tego jeździło się normalnie, odpalał bez problemu, a jedynym objawem były wibracje na wolnych obrotach. Czyli, jak to mówią: niemiecki, jak się zepsuje to i tak pojedzie dalej...
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 12:34 przez niwe, łącznie zmieniany 3 razy.
To chyba mało autkami śmigasz bo 600 km przebiegu codziennie to żaden wyczyn ... wystarczy 2 kierowców i walą na zmiany... auto prawie nie gaszone. Znam takich maniaków - śmigają z ludźmi do Berlina i Holandii -- nawet nie gaszą silnika - tylko 2 wskakuje za koło i leci w drogę powrotną .. więc nie mów kolego o czym co nie jest niczym nadzwyczajnym...niwe pisze:Wychodzi na to, że dzień w dzień musi robić prawie 600km, więc raczej mało prawdopodobne.mariusz75 pisze:A co powiecie na to , i robiłem mu jeszcze rozrząd więc planują jeszcze minimum 130 000 kilometrów.
...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Galaxy tdi 90km /znajomego/ ponad 600tyś km, trasy do Wiednia min 500km w jedną stronę przed świętami itp auto nie stygło.
do sprzedaży cofnięty na 180tyś
Lub passat 400 tys km na gazie, też czasami nie stygł
do sprzedaży cofnięty na 180tyś
Lub passat 400 tys km na gazie, też czasami nie stygł
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 22:30 przez Wiesiek74, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie znam ani jednego ani drugiego przypadku - w związku z czym mój post to tylko "luźna" uwaga, na "luźny" temat...Haki pisze:To chyba mało autkami śmigasz bo 600 km przebiegu codziennie to żaden wyczyn ... wystarczy 2 kierowców i walą na zmiany... auto prawie nie gaszone. Znam takich maniaków - śmigają z ludźmi do Berlina i Holandii -- nawet nie gaszą silnika - tylko 2 wskakuje za koło i leci w drogę powrotną .. więc nie mów kolego o czym co nie jest niczym nadzwyczajnym...niwe pisze:Wychodzi na to, że dzień w dzień musi robić prawie 600km, więc raczej mało prawdopodobne.mariusz75 pisze:A co powiecie na to , i robiłem mu jeszcze rozrząd więc planują jeszcze minimum 130 000 kilometrów.
...
Kolego...
Poza tym, 600km, które sobie wyliczyłem to taka średnia dla pięcioletniego samochodu z tamtym przebiegiem. Przebieg 600km dziennie to nie jest żaden wynik, ale średnia 600km dziennie przez pięć lat, bo o to chodziło w moim poście, to już jest trochę kontrowersyjne. Więc na przyszłość, kolego, wczytuj się dokładniej w treść postów, albo
do końca zrozumiałe :/Haki pisze: .. nie mów kolego o czym co nie jest ...
W firmie mamy transportera T5 1.9 tdi 101 ps 2005r. ma ponad 500tyś przebiegu auto jezdzi intensywnie 3 razy w tygodniu,jak by jezdzić cały tydzień podejrzewam że przebieg był by podobny do wyżej opisywanego LT. 3 razy była robiona skrzynia biegów a przy przebiegu 450tyś szklanka zaworowa przetarła się na wylot a wałek był prawie okrągły,po wymianie tych części lata dalej.PS Pozdrawiam wszystkich którzy wierzą że ich 10 letni golf ma przebieg 182tś km.
Golf mk3 1.9TDI 1Z przebieg 257200, u mnie od ok. 1400 km Rok produkcji 1995, sprowadzony do PL w lipcu 2005. Ostatni zapis w książce był przy 178000km. Przebieg aktualny w stosunku do tego, co jest w książce (o ile dane z książki są prawdziwe) wydaje mi się prawdopodobny...
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 00:35 przez msvox, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię skrzynię biegów do mk3 1.8 ABS
HW97k+BT3-9x40E
VWG3 1.9TDI
HW97k+BT3-9x40E
VWG3 1.9TDI
i tu Ci kolego mogę powiedzieć tylko tyle. że nie mierz wszystkich jedną łyżką :green_fuck:gacol pisze:PS Pozdrawiam wszystkich którzy wierzą że ich 10 letni golf ma przebieg 182tś km.
w temacie z moim variantem jest napisane na samym początku jak go kupiłem ile miał tys km nakulane i niektórzy pisali tak jak Ty.
obecnie mam 190 tys. ... a czy uwierzysz czy nie to na serio mało mnie to obchodzi.
Zdarzają się auta ponad 10 letnie z przebiegiem aut np.4 letnich.
no jasne... *#cenzura#* gadasz stary, jakis pseudo znawca ci naopowiadal ze diesel 10 letni musi miec 400 tys przejechane....
moj tata ma octavie 1.9 tdi z silnikiem afn od 10 lat (jest je 1 wlascicielem) i ma 75 tys przebiegu.
sam kupowalem passata 8 letniego z przebiegiem 66 tys sprawdzonym w serw vw.
pozatym golfa 3 ma moj dziadek i ma na nim 155 tys w silniku td. a autko ma z 16 lat chyba
moj tata ma octavie 1.9 tdi z silnikiem afn od 10 lat (jest je 1 wlascicielem) i ma 75 tys przebiegu.
sam kupowalem passata 8 letniego z przebiegiem 66 tys sprawdzonym w serw vw.
pozatym golfa 3 ma moj dziadek i ma na nim 155 tys w silniku td. a autko ma z 16 lat chyba