Wyciek Paliwa z jednego z wtrysku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek Paliwa z jednego z wtrysku
Witam mam maly prblem z golfem III 1.9 TD po odpaleniu samochodu z jednego z wtrysku leci ropa co to moze byc wie ktos moze , Pomocy dzieki z gory
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Musisz odkręcić wtrysk i zobaczyć co się dzieje .Nie dokręcaj na oko bo jak nie masz klucza dynamometrycznego to możesz napytać sobie biedy(zerwanie gwintu lub pęknięcie głowicy ) .Moment dokręcania to 70 Nm .Jak zaczęło ci ciec nagle to przyczynę ciężko ustalić .Jak po odkręcaniu wtrysków to być może gdzieś w gnieżdzie wtrysku było sporo nagaru który trzeba było usunąć ,po odkręceniu wtrysku powinno się również wymienić podkładki termiczne.Jak wtryski były robione to jest też opcja że w którymś obudowa została za słabo dokrecona przy składaniu.Najczęściej jednak przyczyną są lużne lub sparciałe wężyki przelewowe
Ostatnio zmieniony sob gru 26, 2009 13:07 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
jezeli nie cieknie z nakretki, ani z polowki wtrysku to zostalo ci czekac az samo zajdzie i przestanie ciec (tez tak mialem ze pocilo sie) albo kupic nowa podkladke izolacji cieplnej bo tak to "ksiazka nazywa", dobrze gniazdo wyczyscic i zakrecic wtryskiwacz momentem 75N*m
[ Dodano: 26 Gru 2009 12:10 ]
munior, wlasnie poprawilem
widzisz tak samo myslimy, tylko ze TY zdazyles szybciej odemnie napisac
[ Dodano: 26 Gru 2009 12:10 ]
munior, wlasnie poprawilem
widzisz tak samo myslimy, tylko ze TY zdazyles szybciej odemnie napisac
Ostatnio zmieniony sob gru 26, 2009 13:09 przez Mieniu_69, łącznie zmieniany 1 raz.
jak spod wtryskiwacza moze byc wzer w glowicy w miejscu gdzie przychodzi podkladka termoizolacyjna
[ Dodano: 26 Gru 2009 13:01 ]
[ Dodano: 26 Gru 2009 13:01 ]
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
Samon8989, ja ten wzer usunalem szlifujac go pasta do docierania zworow, pasta na podkladke i krecilem podkladka w lewo/prawo dociskajac ja delikatnie ( precikiem ktory wchodzil w otwor podkladki) do momentu uzyskania gladkiej powierzchni ( moze z 20 min mi to zajeło) i najwazniejsze jakbys chcial tak docierac to w ten otwor wcisnalem kawalek szmatki zeby nic nie wpadło do cylindra, dla pewnosci odkurzalem otwor odkurzaczem (cieńki weżyk wcisniety w rure odkurzacza i oblepiony tasmą) i pomogło
Ostatnio zmieniony sob gru 26, 2009 14:32 przez damian81Z, łącznie zmieniany 2 razy.
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]