tdi 115 koni 2000 rok prosze o pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
tdi 115 koni 2000 rok prosze o pomoc
Witam wszystkich nie dawno kupiłem takiego golfika wszytsko ok
tylko nie moge znalesc odpowiedzi na pytanko czy to jest silnik na pełnym wtrysku tzn. wtryskiwacz paliwa czy jaki ? mało sie znam a moj mechanik mowi ze na pełnym wtrysko ja sadze ze to stare silniki 2000r pozdrawiam
tylko nie moge znalesc odpowiedzi na pytanko czy to jest silnik na pełnym wtrysku tzn. wtryskiwacz paliwa czy jaki ? mało sie znam a moj mechanik mowi ze na pełnym wtrysko ja sadze ze to stare silniki 2000r pozdrawiam
115 ps to AJM pierwszy silnik na pompowtrysku,dbaj o niego a będziesz zadowolony:)
mk3 afn 140ps300nm G-Lab było
A4 B5 akn 180ps 400nm G-Lab było
mk4 asz 230ps420nm Kingsoft było
E61 530d 283ps 620nm Compsport było
S3 bam 330ps 400nm Comsport jest :) ----sprzedam ,zamienie na vr6 4motion buda obojętna
A4 B5 akn 180ps 400nm G-Lab było
mk4 asz 230ps420nm Kingsoft było
E61 530d 283ps 620nm Compsport było
S3 bam 330ps 400nm Comsport jest :) ----sprzedam ,zamienie na vr6 4motion buda obojętna
hej a numer vin nie wystarczy bo ja za granicą a auto w pl
wvwzzz1jz1w497737
własnie i dzis zona zalała olej pełny syntetyk tak jej doradzili w serwisie zmiany oleju
czy to dobrze? znalezli plakietke ze taki olej był wczesniej ale autko jest z włoch tam gorac...
wvwzzz1jz1w497737
własnie i dzis zona zalała olej pełny syntetyk tak jej doradzili w serwisie zmiany oleju
czy to dobrze? znalezli plakietke ze taki olej był wczesniej ale autko jest z włoch tam gorac...
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 22:35 przez tomtek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Hej
115 KM to AJM.
Widzę że zakupiony pewnie w NL, tam nie mają pewnie takiego syfu na stacjach jak u nas...
Jeśli to AJM to mamy do czynienia z pompowtryskiwaczem a nie zwykłym wtryskiem.
Z tego co wiem to wtrysk NIE-BEZPOŚREDNI zastosowano ostatnio w mk3, w silnikach TD i GTD. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi !!
115 KM to AJM.
Widzę że zakupiony pewnie w NL, tam nie mają pewnie takiego syfu na stacjach jak u nas...
Jeśli to AJM to mamy do czynienia z pompowtryskiwaczem a nie zwykłym wtryskiem.
Z tego co wiem to wtrysk NIE-BEZPOŚREDNI zastosowano ostatnio w mk3, w silnikach TD i GTD. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi !!
Masz rację w silnikach D i TD był wtrysk pośredni do komory wirowej. Stara technologia.adams111 pisze:Z tego co wiem to wtrysk NIE-BEZPOŚREDNI zastosowano ostatnio w mk3, w silnikach TD i GTD. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi !!
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
zdecydowanie TDI 115km 2000rSztomel pisze:Koledzy a gdzie jest napisane, że to jest silnik TDI bo z tego co ja się orientuję to chodzi o silnik benzynowy 2.0 l o mocy 115 KM i oznaczeniu : APK, AZJ, AQY lub ATU więc prośba do autora tematu by określił się czy chodzi o silnik benzynowy czy TDI.
ps. w temacie jest napisane jak"byk" TDI
Mieniu_69 pisze:To taj jak koledzy pisza to jest silnik na pompowtryskach AJM
No nie do końca 100% AJM. trzeba sprawdzic Bo były tez jak widzę inne silniki. TU. http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw-golf-mk4/
A tu to jest ich jeszcze wiecej. 115KM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=93844
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!