Rozrusznik czy akumulator?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrusznik czy akumulator?
Witam, w tamtym roku miałem ten problem przy temp. -12C , dzisiaj pierwszy raz jest temp. -4C i z ciekawości zszedłem na parking odpalić. To samo co w zeszłą zimę, tzn rozrusznik kręci przez 2 sekundy potem jest cisza , słychać lekki świst (kluczyk cały czas przekręcony) i za chwilę po ok sekundzie znowu rozrusznik kręci i odpala. Za drugim razem przy odpalaniu tego problemu już nie ma , zawsze po nocy jak zimno.Tylko tym razem zdziwiło mnie że przy takiej temp. Świece wymienione w tamtym roku. Czy to wina rozrusznika czy akumulatora?
Po 1 silnik przy minusowych temp daje większy opór przy rozruchu trzeba nim mocniej zakręcić.
po 2 Całość jest z metalu i występuje takie zjawisko jak rozszerzalność temperaturowa w tym wypadku kurczliwość więc być może że przy ujemnych tem nie wszystko tam pasuje tak jak trzeba.
po 2 Całość jest z metalu i występuje takie zjawisko jak rozszerzalność temperaturowa w tym wypadku kurczliwość więc być może że przy ujemnych tem nie wszystko tam pasuje tak jak trzeba.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- FURMAN TDI
- Użytkownik
- FURMAN TDI
- Użytkownik
sprawdź date prodakszyn na nim. Jeśli mówisz, że poruszasz sie nim 4 lata a przed sprzedażą nikt w takie koszta sie nie pakuje to duże prawdopodobieństwo aku. Ale możesz go sprawdzić na wszelk wypadek - naładuj i na drugi dzień sprawdz albo miernikiem jak masz.marrcin pisze:ja mam już samochód 4 lata a ile niemiec jeździł na tym aku to tylko on sam wie
Mi w mk3 gościu przed sprzedażą wsadził jakieś małe g*wno(Ah) i altek go przeładował na Amen
- FURMAN TDI
- Użytkownik
FURMAN TDI, U mnie tak było ze po 2 sekundach wyskakiwał, jak był zjechany bendix olałem ustetke to poźniej mi zjechało wieniec ze trzeba było go przełożyć na druga strone.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
- FURMAN TDI
- Użytkownik
-
- Nowicjusz
Ja pisze z takim zapytaniem.... Potrzebuje wiedzieć jaki musi być rozrusznik do Golfa III Kombi 1,8 benzyna, 90 konny, typ silnika ADZ....... Potrzebuje wiedziec jakiej firmy musi być ten rozrusznik(musi to być BOSH czy nie koniecznie?) jakią musi mieć moc (czyli waty).....Samochód jest za granicą a potrzebuje więcej szczegółow wiedzieć aby kupić dobry.... Prosze o pomoc ;] z gory dzieki... to moje gg można odp... 4748195