Zamarzł mi DIESEL - co zrobic, jak podgrzac "sprytnie&q
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jeżeli filtr wymieniony, zalany paliwem, do momentu wypalenia paliwa z filtra samochód pali, jednak że nie podaje paliwa z zbiornika.... czy jedynym wyjściem będzie ogrzewanie ? Czy może problem leży gdzie indziej?
Ostatnio zmieniony wt sty 06, 2009 01:21 przez beemkay, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi o to że jednak po zdjęciu wężyka syczy... wczoraj próbowałem ten manewr 3 razy i syczało... jednak dzisiaj po zalaniu filtra paliwem auto nie chciało wogóle odpalić... nawet nie próbowało załapać... chyba jedynym sposobem będzie czekać na wiosnę i roztopy...
przy dzisiejszej próbie odpalenia co kilka prób zapalała mi się kontrolka oleju...porażka
przy dzisiejszej próbie odpalenia co kilka prób zapalała mi się kontrolka oleju...porażka
Ostatnio zmieniony wt sty 06, 2009 20:52 przez beemkay, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli pozostaje Ci go tylko wprowadzić do ciepłego garażu farelka pod bak a potem depresator cały w bak ( ja polecam np KLEEN FLO) do paliwa dotankować go ciepłym paliwem
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ostrożnie z podgrzewaniem paliwa i nie dolewamy depresatora do paliwa podgrzewanego a tylko do tego zciętego w baku a to dlatego że nie które są skrajnie łatwopalne
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ostrożnie z podgrzewaniem paliwa i nie dolewamy depresatora do paliwa podgrzewanego a tylko do tego zciętego w baku a to dlatego że nie które są skrajnie łatwopalne
naj lepiej paliwo w metalowej bańce włożyć do gorącej wody i mniej więcej trzymać dotąd aby paliwo było dobrze ciepłe ale nie gorące.
jeśli ten zabieg nie pomoże to znaczy że masz korek parafiny w przewodach.
dodatkowo jak bedziesz miał odpalać to wsadź farelkę pod maskę i grzej filtr paliwa i pompę wtryskową
jeśli ten zabieg nie pomoże to znaczy że masz korek parafiny w przewodach.
dodatkowo jak bedziesz miał odpalać to wsadź farelkę pod maskę i grzej filtr paliwa i pompę wtryskową
niestety ogrzewam, ogrzewam i nic... nawet na chwilkę nie zaskoczy, mimo wlania do filtra świeżego paliwka...mimo iż w pierwszym dniu gdy auto staneło dawało to efekt odpalenia i pracy silnika, aż do wypalenia paliwa z filtra...pompe i filtr ogrzewam ciepłym powietrzem, tak samo jak zbiornik paliwa... nie wiem już co mam zrobić... aku też wymieniony na nowy. Jest może ktoś w okolicach szczecinka kto mógłby mi pomóc...?
Ostatnio zmieniony czw sty 08, 2009 02:32 przez beemkay, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz