dymi rano problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- PacekPlacki
- Mały gagatek
A co powiecie o tym dymieniu , dopuki nie złapie 90 stopni cały czas taki sam dym , silnik po kapitalnym remoncie czyli uszczelniacze, pirścienie itd....ręce rozkładam bo nie wiem co może być a tak dymić nie powinien.
wieczorem jak zimny
rano jak zimny
wieczorem jak zimny
rano jak zimny
Ostatnio zmieniony ndz gru 06, 2009 18:54 przez PacekPlacki, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko z rury tak dymi ?, z silnika nic nie wylatuje spod korka?, olej w normie?
[ Dodano: 06 Gru 2009 18:04 ]
jezeli oleju by nie ubywalo to kat wtrysku do sprawdzenia
[ Dodano: 06 Gru 2009 18:05 ]
a taki objaw odrazu po zlozeniu silnika masz?
rozrzad masz ustawiony dobrze?
[ Dodano: 06 Gru 2009 18:04 ]
jezeli oleju by nie ubywalo to kat wtrysku do sprawdzenia
a taki objaw odrazu po zlozeniu silnika masz?
rozrzad masz ustawiony dobrze?
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
- PacekPlacki
- Mały gagatek
Słychac go bo stoi w garażu i ma podniesioną maskę więc dzwięk się niesie pali normalnie na wszytkie gary a dym tylko z rury leci silnik jest po kapitalce wszystko szczelne.
tak samo się zachowywał przed rozłożeniem silnika walczyłem z tym od 6 miesiecy i wkońcu rozebrałem silnik wymieniłem sporo rzeczy głównie sprawy uszczelnienia.... i kopci dalej przy 90 stopniach dymu nie ma wogóle dosłownie.
tak samo się zachowywał przed rozłożeniem silnika walczyłem z tym od 6 miesiecy i wkońcu rozebrałem silnik wymieniłem sporo rzeczy głównie sprawy uszczelnienia.... i kopci dalej przy 90 stopniach dymu nie ma wogóle dosłownie.
Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 13:52 przez PacekPlacki, łącznie zmieniany 1 raz.
podlacz go pod vaga, moze masz rozrzad o zabek przestawiony i zmienil sie kat wtrysku, zgadzaja ci sie 3 znaki rozrzadu?
- PacekPlacki
- Mały gagatek
rozrząd jest ustawiony nie tyle co na znaki bo ich nie było jedyny znak na pompie reszta była robiona technicznie czyli na GMP i potem naniesione znaki wszystko było ustawione przed złożeniem silnika kat mam w granicach 52/54 na rozgrzanym silniku tyle mi pokazuje VAG . Auto pali od strzału czy zimne czy ciepłe, Więc kwestię żle ustawionego rozrządu chyba mozna wykluczyć
niekoniecznie bedzie zle odpalal przy przestawionym rozrzadzie nieznacznie, tutaj elektronika czuwa nad tym zeby korygowac blad i odpalac dobrze, u ojca w 1Z pekniety byl tlok na 3 cylindrze na drugim zaczynal pekac i autko palilo od polobrotu nawet mocy nie stracilo a kompresji nie bylo na 3 cylindrze, takze ja bym sprawdzil rozrzad na znakach. w kolo pompy bolec, plaska blaszka 4,5mm w walek rozrzadu i znak na kole zamachowym cienka kreseczka