pasek rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pasek rozrządu
witam ostatnio odsunąłem osłone na rozrządzie i zauważyłem że pasek rozrządu zsuną się w strone silnika jaki i na kole od pompy i obawiam sie że mi troche kant paska przeszlifowało! co może się dziać Prosze o porady bobson
jeste jeszcze taka mozliwosc ze jak ktos zbyt mocno naciagne pasek to potrafi wyrobic lozyskowanie pompy
[ Dodano: 30 Lis 2009 17:39 ]
pod napinaczem czasami jest cienka podkladka dystansujaca moze jej nie zalozyl i rolka napinajaca jest za blisko glowicy i sciaga pasek do silnika
[ Dodano: 30 Lis 2009 17:39 ]
pod napinaczem czasami jest cienka podkladka dystansujaca moze jej nie zalozyl i rolka napinajaca jest za blisko glowicy i sciaga pasek do silnika
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
ale na poczatku po wymianie było ok dopiero od jakiegoś czasu przy zapalaniu na zimnym silniku jak zapali słychać wyraźny dzwięk jak by coś ocierało i dlatego zajżałem pod osłone bo dzwięk dobywał się właśnie stamtąd
[ Dodano: 30 Lis 2009 17:47 ]
a mam jeszcze jedno pytanie co do innego tematu bo u mnie w golfie 1.9td obrotomierz wskazuje na biegu jałowym ok 970 obr/min wskazówka przawie stoi na 1000 regulowane było ale jak mu zmniejszyłem to miał problemy z paleniem! czy ktoś fachowo wie jak je ustawić prawidłowo żeby nie było problemu z paleniem??
[ Dodano: 30 Lis 2009 17:47 ]
a mam jeszcze jedno pytanie co do innego tematu bo u mnie w golfie 1.9td obrotomierz wskazuje na biegu jałowym ok 970 obr/min wskazówka przawie stoi na 1000 regulowane było ale jak mu zmniejszyłem to miał problemy z paleniem! czy ktoś fachowo wie jak je ustawić prawidłowo żeby nie było problemu z paleniem??
przewaznie jak rolka pada to jest taki dzwiek ze ociera, rolka byla wymieniona na nowa? , pewnie nie ta srubka pokreciles
[ Dodano: 30 Lis 2009 17:59 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... f87d2f7593
tutaj masz ladnie opisane jak to wyregulowac poprawnie
[ Dodano: 30 Lis 2009 18:00 ]
tylko proponawalbym nie ruszac tej srubki z czerwona strzalka
[ Dodano: 30 Lis 2009 18:01 ]
a jak krecisz to staraj sie zaznaczyc polozenie srubek przed ruszeniem zeby w razie czego wrocic do starych ustawien
[ Dodano: 30 Lis 2009 18:27 ]
a co do tego ocierania to sprawdzales obudowe moze jest poobcierana??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... f87d2f7593
tutaj masz ladnie opisane jak to wyregulowac poprawnie
[ Dodano: 30 Lis 2009 18:00 ]
tylko proponawalbym nie ruszac tej srubki z czerwona strzalka
[ Dodano: 30 Lis 2009 18:01 ]
a jak krecisz to staraj sie zaznaczyc polozenie srubek przed ruszeniem zeby w razie czego wrocic do starych ustawien
[ Dodano: 30 Lis 2009 18:27 ]
a co do tego ocierania to sprawdzales obudowe moze jest poobcierana??
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A czy na pewno kreciłeś tym co trzeba żeby zmniejszyć obroty biegu jałowego?bo coś czuję że zmniejszałeś wydatek szczątkowy i z tąd problemy z odpalaniem .Tu masz regulację pompy http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=101123czy ktoś fachowo wie jak je ustawić prawidłowo żeby nie było problemu z paleniem??
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
a kto wie wszystko odrazu,czlowiek uczy sie na forum.vwgolf.pl
[ Dodano: 30 Lis 2009 19:45 ]
jak zrobisz to napisz co to bylo
[ Dodano: 30 Lis 2009 19:45 ]
jak zrobisz to napisz co to bylo