Po rwmoncie pompy nie dopala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Po rwmoncie pompy nie dopala
sprawa wyglada tak: miałem wyciek na pompie przy cięgnie gazu, chodziło o wymiane oringu zrobiłem wszystko tak jak opisane jest tu :http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=100486&start=0 (oczywiscie tylko wymieniłem oring nie modyfikowałwm nic) i po złozeniu silnik nie zapala, i nie mam pomysłu dlaczego,
wiec tak, zawór podpiałem, i sprawdziłem żarówka, jest napiecie. cos jest tak jakby auto nie dostawało paliwa jak wciskam gaz to niema zadnej róznicy, jak zdjalwm osłone trzpienia to zobaczyłem ze jak nim przekrece to z powrotem wraca w poczatkowa pozycje. ale narazie nim nie kreciłem podczas zozrychu musze poczekac jak akumulator sie naładuje
[ Dodano: 01 Gru 2009 19:22 ]
kręciłem trzpieniem i to nic nie daje, odkreciłem tez ten metalowy przewód od pompy do wtryskiwacza i zauwarzyłem ze pompa nie daje paliwa...
[ Dodano: 01 Gru 2009 19:22 ]
kręciłem trzpieniem i to nic nie daje, odkreciłem tez ten metalowy przewód od pompy do wtryskiwacza i zauwarzyłem ze pompa nie daje paliwa...
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Załóż sobie ręczną pompkę tzw.gruszkę na przewód zasilający w paliwo pompę ,napompuj aż poczujesz opór i dopiero próbuj odpalać .Podczas prac przy układzie paliwowym do układu dostaje się powietrze które czasami uniemozliwia odpalenie rozrusznikiem .Jest jeszcze jeden sposób.W sumie nie powinno się odpalać diesla "na zaciąg"ale czasami nie ma wyjscia .Odpalisz na pewno pod warunkiem że dobrze wszystko złozyłeś przy pompie
Ostatnio zmieniony wt gru 01, 2009 20:55 przez munior, łącznie zmieniany 2 razy.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wed.ług mnie pompa zapowietrzona trzeba wpompowac ropki , jeżelu już odpalasz to odpalaj z jak najwyższego biegu np. 3 żeby opory były mniejsze
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;