Przyspieszanie przy wyższych prędkościach / Zawieszanie

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Kujawa PGN
Nowicjusz
Nowicjusz

Przyspieszanie przy wyższych prędkościach / Zawieszanie

Post autor: Kujawa PGN » wt lis 24, 2009 22:07

Witam. Posiadam Golfa TDI od 3 miesięcy. Dużo czytałem o silnikach TDI i w ogóle mam na tym punkcie bzika :green_fuck: I mam mały problem.. jadąc sobie na 5 biegu od 80km/h do 130km/h jest wszystko okey, elegancko przyspiesza i w ogóle, ale mając cały czas wciśnięty pedał gazu przy tej prędkości 130km/h auto zachowuje się tak jakbym puścił gaz... popuszczę troche gazu i juz normalnie ciągnie.. ale nie zawsze tak jest.. czasami musze popuszczać i powciskać pedał gazu aby auto z powrotem zaczęło normalnie przyspieszać... wydawało mi sie ze to przez filtr paliwa no i go zmieniłem. Czuje małą poprawę ale i tak nie jest tak jak być powinno. Czasami tak też bywało na 4 biegu ale chyba już jest lepiej. Paliwo zawsze leje na orlenie i na shellu więc wydaje mi się że to nie jest wina paliwa. Dzisiaj np jechałem autostradą i mnie to denerwowało bo nie ciągnął tak jak przystało na TDI :) fakt faktem wymusiłem z niego te 190km/h. Pozdrawiam i mam nadzieję że mi pomożecie :)

Kujawa PGN

Awatar użytkownika
LoLs
Forum Master
Forum Master
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: LoLs » wt lis 24, 2009 22:10

a turbina w dobrej kondycji jest nie przycina się ??

[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]

Kujawa PGN
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kujawa PGN » wt lis 24, 2009 22:14

Wydaje mi sie że turbina jest zdrowiutka.. nie słychać jej prawie.. a na 1,2,3 biegu jest elegancko ciągnie do końca tak jak powinna. Na tym 4 biegu czasami sie tak jagby zadławi. no a na 5 biegu jest tak jak opisałem wcześniej... jadąc czuje sie tak jakbym puscił noge z gazu...

Kujawa PGN

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » wt lis 24, 2009 22:14

Zostaje ci zrobienie diagnozy dynamicznej i statycznej vagiem podstawowych bloków mierzalnych- bez tego to jak wróżenie z fusów.

Kujawa PGN
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kujawa PGN » wt lis 24, 2009 22:16

będe musiał wjechać na komputer

Kujawa PGN

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » wt lis 24, 2009 22:22

Kujawa PGN pisze:będe musiał wjechać na komputer
zamiast wjechac popros kogos z forum z twego rejonu. Poza tym musza byc logi dynamiczne w czasie jazdy- podłączanie tylko statyczne i zczytanie błędów nie ma sensu.
Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 22:23 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Kujawa PGN
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kujawa PGN » wt lis 24, 2009 22:24

Jak się nie myle to komuter ma kumpla ojciec na warsztacie wiec tam wjade i tez bedzie git :grin:

Kujawa PGN

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”