Turbosprężarka do AXR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- wallygraf
- Mały gagatek
- Kontakt:
Turbosprężarka do AXR
Witam.
Problem jest taki czy mogę zamienić turbosprężarkę w moim Golfie IV TDI AXR z turbiny GARRETT 038256016H na KKK 038256010H.
Turbinkę KKK "dostałem" za grosze jest nowa i podobno podejdzie do mojego silnika???
Proszę o rade i informacje od czego ta turbina jest.
Z góry dziękuje.
P.S. Używałem szukajki nie tylko na tym forum i nic nie znalazłem
Problem jest taki czy mogę zamienić turbosprężarkę w moim Golfie IV TDI AXR z turbiny GARRETT 038256016H na KKK 038256010H.
Turbinkę KKK "dostałem" za grosze jest nowa i podobno podejdzie do mojego silnika???
Proszę o rade i informacje od czego ta turbina jest.
Z góry dziękuje.
P.S. Używałem szukajki nie tylko na tym forum i nic nie znalazłem
Ostatnio zmieniony pt lis 27, 2009 22:15 przez wallygraf, łącznie zmieniany 2 razy.
Mk4 TDI
wallygraf jeżeli nic nie było dłubane to fabrycznie masz turbo KKK - wejdź pod samochód i sprawdź jaka jest gruszka przy turbince - jak jest KKK to gruszka wygląda tak
a jak jest garetta to gruszka wygląda tak
a jak jest garetta to gruszka wygląda tak
Ostatnio zmieniony sob lis 21, 2009 20:40 przez Kulon, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- wallygraf
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam gruszkę taką jak na drugim zdjęciu. Na turbince jest napisane Garrett 038256016H.
Golfa mam 2001r modeljahr 2002.
Golfa mam 2001r modeljahr 2002.
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 17:25 przez wallygraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Mk4 TDI
jeszcze raz napisz model - bo gdzieś literówkę strzeliłeśwallygraf pisze:modeljahr
jeżeli masz AXR - to dziwne że masz turbo garetta - bo z tego co wiem to do tego modelu były montowane KKK, ale ok jak masz garetta to prawdopodobnie będziesz potrzebował przejściówkę od IC do turbo na szybko złączkę
Ostatnio zmieniony sob lis 21, 2009 23:16 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
- wallygraf
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mój Golf to TDI silnik AXR 74kw wersja Specjal Edition. Wyprodukowany 27 września 2001r. Rok modelowy 2002 i też w 8 stycznia 2002 pierwsza rejestracja.
Moje turbo GARRETT ma szybkozłączke?!
Jeżeli chodzi o różnice wizualne między GARRETT 038253016H a KKK 038253010H to róznią się tylko gruszką podciśnienia tak jak na zdjęciu wyżej.
Mnie interesuje do jakiego auta montowano takę turbinkę KKK?
Jutro wrzucę fotkę aktualnej turbiny!
Moje turbo GARRETT ma szybkozłączke?!
Jeżeli chodzi o różnice wizualne między GARRETT 038253016H a KKK 038253010H to róznią się tylko gruszką podciśnienia tak jak na zdjęciu wyżej.
Mnie interesuje do jakiego auta montowano takę turbinkę KKK?
Jutro wrzucę fotkę aktualnej turbiny!
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 17:26 przez wallygraf, łącznie zmieniany 2 razy.
Mk4 TDI
no właśnie do chwili obecnej byłem przekonany że do AXR-awallygraf pisze:Mnie interesuje do jakiego auta montowano takę turbinkę KKK?
w tym momencie tylko teoretycznie - napisz czy przewód od IC masz wpinany w turbo i blokowany zawleczką czy masz przewód nakładany i dociskany opaską?wallygraf pisze:Moje turbo GARRETT ma szybkozłączke?!
PL
PL
no ja mam z 2004 roku auto - AXR-a i fabrycznie była KKK założonawallygraf pisze:Bardziej mi chodzi do jakiego silnika ta turbinka była montowana???
PL
PL
Witam,czy u mnie w AXR 2003r maj,też będzie KKK? Mam dość mocno zapocony przewód przed intercoolerem i w serwisie powiedzieli że turbo do wymiany.
Ostatnio zmieniony sob kwie 17, 2010 22:42 przez mufik900, łącznie zmieniany 1 raz.