Coś rzęzi ipo stronie pasażera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Coś rzęzi ipo stronie pasażera
Od pewnego czasu w silniku AHF po stonie pasażera słysze dziwne rzężenie które jest głosniejsze na zimnym silniku i nasila się przy dodawaniu gazu. (wchodzi to tak jakby stukanie) Co to może być. Dziś usłyszałem opinie że może to być zbyt wczesny wtrysk. Dzwię jest strasznie drażniący wręcz nie do zniesienia I cięzko go określić.
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 09:16 przez w_marchel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Coś rzęzi ipo stronie pasażera
Na moment "zrzuć" pasek (paski) i podejrzewam, że wyczujesz przyczynę, np u mnie hałasowała pompa wspomagania. pozdro
www.elektrotom.eu
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja mam identyczne objawy a napinacz paska wieloklinowego mam nowy a w jaki sposób odblokować ten napinacz i czy trzeba jeszcze coś demontować bo jest tu troszkę ciasno a po włożeniu głowy pod maskę słychać tylko klekot silnika
Ostatnio zmieniony czw lis 05, 2009 07:52 przez szymgrzesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Radion
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ALH
Panowie...jak coś rzęzi w układzie paska PK to trzeba zrzucić pasek i pokręcić kołem pasowym alternatora w obie strony co by zobaczyć czy sprzęgiełko w rolce działa poprawnie. W niemal że 90% hałas i jak to piszecie "rzężenie" to jego wina, było o tym na forum wiele razy...szymgrzesiek pisze:ja mam identyczne objawy a napinacz paska wieloklinowego mam nowy