Wibracje karoserii, silnika, pedałów.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Wibracje karoserii, silnika, pedałów.
Witam wszystkich i proszę o pomoc z postawianiem odpowiedniej diagnozy pewnej usterki.
Podczas przyśpieszania samochodem czuć dosyć mocne wibracje nadwozia, które przenoszone są na kierownicę i na pedał sprzęgła i gazu. Wibracje te ustają powyżej 2000 obr/min, zostaje tylko delikatnie drżenie pedałów. Myślałem że to przegub jest na wykończeniu ale wibracje są na każdym biegu niezależnie od prędkości auta.
Podczas przyśpieszania samochodem czuć dosyć mocne wibracje nadwozia, które przenoszone są na kierownicę i na pedał sprzęgła i gazu. Wibracje te ustają powyżej 2000 obr/min, zostaje tylko delikatnie drżenie pedałów. Myślałem że to przegub jest na wykończeniu ale wibracje są na każdym biegu niezależnie od prędkości auta.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Pokaż mi no golfa w którym nie czuć... po wciśnięciu na te 2-3mm sprzęgła w każdym vw czuć delikatne wibracjet0fik pisze:Jezeli polozysz noge na pedale sprzegla, gdy silnik pracuje na biegu jalowym, i czujesz wibracje, na pedale, to prawdopodobnie masz kolo dwumasowe do wymiany.
Albo każdy w którym siedziałem miał koło do roboty, w co nei wierze...
- t0fik
- Nowicjusz
- Auto: Audi A4 B5
- Silnik: APR
- Kontakt:
To akurat wygrzebalem, gdzies na forum, jak zdjagnozowac zuzyty dwumas, jak u mnie sie sypnal. Poza tym nie chodzi o delikatne wibracje, ktore jak napisales sa zawsze, tylko o "bicie" na pedale sprzegla, czytaj duzo silniejsze niz zwykle.Shmatan pisze:Pokaż mi no golfa w którym nie czuć... po wciśnięciu na te 2-3mm sprzęgła w każdym vw czuć delikatne wibracje
tak tez moglo byc, choc rzeczywiscie malo prawdopodobneShmatan pisze:Albo każdy w którym siedziałem miał koło do roboty, w co nei wierze...
Było:
Mk3 VR6
Mk2 TDI PD
Mk3 VR6
Mk2 TDI PD
t0fik, no właśnie problem jest takiej natury, że ciężko powiedzieć kiedy są mniejsze, a kiedy większe
pavvel_2004, dwumas często daje o sobie znać przy np. dojeżdżaniu do świateł przy bardzo małych prędkościach - powinny być wtedy odczuwalne znacznie więskze wibracje jeżeli umiera. Ja bym jeszcze skontrolował poduchy pod silnikiem
pavvel_2004, dwumas często daje o sobie znać przy np. dojeżdżaniu do świateł przy bardzo małych prędkościach - powinny być wtedy odczuwalne znacznie więskze wibracje jeżeli umiera. Ja bym jeszcze skontrolował poduchy pod silnikiem