siema
mam problem z moją jetta z silnikiem 1,6td
Silnik jest po wymianie uszczelki pod głowicą (+planowanie głowicy) i pod deklem, oleju, rozrządu, płynu chłodniczego oraz wtryski były u specjalisty (1 założony nowy 3 sprawne zregenerowane)
A i jeszcze gdzieś jakieś uszczelniacze były wymieniane ale nie wiem dokładnie..
Problem polega na tym ,że silnik co jakiś czas kuleje. Dzieje się to nie raz przy odpalaniu strasznie trzęsie go ale po ok 30sekundach nieraz szybciej przestaje i pracuje równo.
Dzieje się tak nie raz w czasie jazdy ale trwa to krócej, dodam gazu i jest ok.
Wie ktoś może co jest tego przyczyną ??
silnik kuleje raz na jakiś czas 1,6 td
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
silnik kuleje raz na jakiś czas 1,6 td
Ostatnio zmieniony pt paź 23, 2009 20:21 przez vwjetta, łącznie zmieniany 1 raz.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pomimo że jak piszesz ,zrobiłeś porządek z wtryskami ,wygląda mi to jednak na problem z którymś z wtrysków.vwjetta pisze: Wie ktoś może co jest tego przyczyną ??
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018