Problem z doładowaniem TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z doładowaniem TDI
Witam wszystkich znawców TDI...mam golfa 4 115ps i od jakiegos czasu szwankuje mi doładowanie.Autko nie kopci nie bierze oleju ale ma coraz wieksza turbo dziure:((kręci cos tam dopiero na obrotach...wczesniej dotykałem na gaz na kazdum biegu slyszałem sssyykniecie i szedł...sprawdzilem czujnik N75 jak piszecie i nic...są dwa drugi tez sprawdzic???i jeszcze miedzy czujnikami N na weżykach jest taki jakby filterek...od czego to moze byc??pomozecie...PLEASE
Daniel
Re: Problem z doładowaniem TDI
Kolego logi vagiem dadzą odp co i jak, na początek dynamiczne grup 003,008, 011 bo bez nich to jak wróżenie z fusówGolf-AJM pisze:Witam wszystkich znawców TDI...mam golfa 4 115ps i od jakiegos czasu szwankuje mi doładowanie.Autko nie kopci nie bierze oleju ale ma coraz wieksza turbo dziure:((kręci cos tam dopiero na obrotach...wczesniej dotykałem na gaz na kazdum biegu slyszałem sssyykniecie i szedł...sprawdzilem czujnik N75 jak piszecie i nic...są dwa drugi tez sprawdzic???i jeszcze miedzy czujnikami N na weżykach jest taki jakby filterek...od czego to moze byc??pomozecie...PLEASE
Re: Problem z doładowaniem TDI
Kolego logi vagiem dadzą odp co i jak, na początek dynamiczne grup 003,008, 011 bo bez nich to jak wróżenie z fusów[/quote]
Sczelnośc sprawdze dzieki za rade:))a co do tych log jak to sie sprawdza..mam vag polskiego 2.5 tam sa jakies logowanie przekodowanie ale nie wiem do konca jak to sie robi...mozesz mi doradzic kolego...
[ Dodano: 14 Paź 2009 20:04 ]
mam jeszcze jedno pytanie...wczesniej jak cisłem na zimnym silniku albo powyzej 3000 obr/min to wyłaczało mi doładowanie i musialem gasic i zapalac silnik zeby znowu smigał normalnie...czy jest to N70 czujnik..?teraz tez ma jakies zaburzenia raz sie wyłaczy a czasem jade 140 na 4 biegu i nic sie nie dzieje...
(normalnie wariuje wszystko i nie moge dojsc do ładu...prosze o rade..
Sczelnośc sprawdze dzieki za rade:))a co do tych log jak to sie sprawdza..mam vag polskiego 2.5 tam sa jakies logowanie przekodowanie ale nie wiem do konca jak to sie robi...mozesz mi doradzic kolego...
[ Dodano: 14 Paź 2009 20:04 ]
mam jeszcze jedno pytanie...wczesniej jak cisłem na zimnym silniku albo powyzej 3000 obr/min to wyłaczało mi doładowanie i musialem gasic i zapalac silnik zeby znowu smigał normalnie...czy jest to N70 czujnik..?teraz tez ma jakies zaburzenia raz sie wyłaczy a czasem jade 140 na 4 biegu i nic sie nie dzieje...

Daniel