Witam mam zamiar zmienić rozrząd i mam pytanie co sądzicie o tym zestawie?
golf IV tdi silnik ASV 2000 r.
http://www.allegro.pl/item766616453_roz ... _audi.html
Wymiana rozrządu, dobry zestaw ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mimo wszytsko to sporo kasy. Cena moze i ni ejest zla ale mysle ze wystarczy wymienic czasami sam pasek a rolki przesmarowac lub pasek i rolki bez pompy wodnej lub pasek i rolka napinajaca tylko. Kombinacje mozna zastosowac rozne. Wazne zeby wymienic pasek bo to on peka.Jak rolka zacznie swiszczec to uslyszysz ale niczym to nie grozi poprostu bedzie swiszczec i jeszcze sporo mozna km zrobic na tym. JA tam wymieniam sam pasek a w rolkach wyciagam uszczelniacz i dokladam smaru lun szczykawka aplikuje smar.
Co do paska to wszyscy na naecie podaja z esprzedaja paski wzmacniane otoz byly wersje do pewnego nr silnika ktore mialy nieco inne podzesplu( plastikowe rolki) i tam pasek byl zwykly a wzmocniony np conti to CT1044.
Co do paska to wszyscy na naecie podaja z esprzedaja paski wzmacniane otoz byly wersje do pewnego nr silnika ktore mialy nieco inne podzesplu( plastikowe rolki) i tam pasek byl zwykly a wzmocniony np conti to CT1044.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to